Router路由器 集中討論區(18)發問前請細閱置頂

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
Synology都冇ax router
另外如果只係求穩定唔玩synology既功能既話
我都未必會揀synology
我自己就用緊linksys velop好開心又穩定
AX會快d? 穩定d?

利申︰屋企無人打機,最多都係stream 下netflix 果d
我唔知華碩啲保養係點, 但係以前去linksys做保養即場一換一幾好
Size 問題,最後買單隻 ax92u
點解你地唔玩下mikrotik + unifi?
家用玩到咁癲
理論上係,但首先要你換左支援ax 既裝置先
咁應該唔使住
兩隻都好伏
依個價位我個人推薦linksys wrt32x
Ac3200加gaming router
粒u仲要行1.8GHz
或者唔介意舊少少netgear r7800都幾好
想問下asus cm-32 2600好唔好?
上網搵好似好少review
R7000切勿買p版
https://netgear.anlander.com/collections/wifi6/products/netgear-nighthawk-ax4-rax40
NETGEAR Nighthawk RAX40 - AX4 雙頻 WiFi 6 智能無線路由器 (AX3000) 依隻好唔好?
想問下orbi rbk40 咁樣係咪正常?
佢upload係足速但download唔足
用緊網上行2×1000 個modem出到92x mb download, 用番同一條線插落個orbi到就變左咁
又嚟如果你追過呢個post就會見到苦主,包括我,而家用ea9350爽爽
睇前幾頁望下先
Old news?

Linksys debuts Velop WiFi 6 mesh system with speeds up to 5.3Gbps, 6,000 sq ft coverage

https://9to5mac.com/2019/10/29/linksys-velop-wifi-6-mesh-system/
換 92u 啦
做緊幾錢?
Ching Linksys e9350型號 對唔對應mesh功能?
依隻咁大鑊氣不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞