Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
你試吓將最後個紫色有咁遠放咁遠
下星期日先有得試
係,要放耐啲先會定。我以前試過哂。最後得出來個結果係star topology,唔用daisy chain
都要睇下屋企大小我就試過尾房衛星放最遠係會斷左,or用2.4g hz連 較果好差
利申:千零尺
加油
屋企而家用緊tplink n750
想換撚咗呢隻支那嘢
如果換Netgear AX4
ching有冇咩評價
煙條cpu就個人麻麻地喇
巴打筆直係幾多
多唔多實牆房間
一幅實牆
應該都係1000蚊左右
ching請問煙條cpu有咩問題
Ac68u/ac86u
接近巴打筆直
主流cpu intel真係唔入流
velop 就係,orbi 因為將star topology 同daisy chain 分開選擇所以就有呢個問題
你依家用緊daisy chain 定star topology?
netgear software 廢都唔係新聞黎
Velop
Netgear
Mr8300仲可以後配velop
利申 用家
行到幾多m 我買sim卡插的話 for電腦 PS4 連線打機
Tick Daisy chain 不過最遠嗰個唔穩定, 用star 一定一個poor connection 。間鋪會唔會肯Orbi 換velop?
話說香港有冇地方賣緊ax200
早知果斷去velop

我鍾意velop個樣多,但要多lan port位只好揀orbi
正常你s1->s2就daisy chain, star 應該係s1 s2 係圍住主機先用

正常你隻野用到就未必換到,但你可以照同佢講連接好差睇下有冇得換比你
lan 位呢啲野好死既姐 加隻switch 就搞掂
屋企細單位,用緊1000mbps網上爬

雖然我知道會世界大戰,但真係想知係咪會平手:
應該買ac68u定r7000會啱啲?兩者有咩分別?

我就係知我忍夠屋企用 支那link又成日斷
加部機就要加多個插頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞