Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
講少咗,屋企仲有個Wifi cam要長開
RAX200 3頻

有得預定.....

有冇人知佢處理器 係1.8定2.2GHz?

外國官網站寫1.8 / netgear旗艦店寫2.2
有無巴打用緊netgear m1, 夾邊隻router好
M1本身咪router...
但係聽講wifi弱,要全屋用,所以諗住駁多隻幫幫手
都係照上面巴打啲料睇餸食飯啦
M1用家,配緊velop ac6600
三層全部收晒
不過m1真係有d熱
都一樣夠用,ip cam 都只係用2.4G wifi 對你手機唔太大影響
Asus ac58u 同 Linksys ea6350v3 一樣都係ac1300 都一樣夠用
圖呢?
得兩天線咋喎 範圍最多咪得400呎
照你圖 廳主機,衛星1放第一間房,衛星2放第二間房/尾房都可以
一樣價錢仲有velop whw0303 ac6600
肯定唔止 實測接收比R7000好 所以我先話速度範圍值得一讚
sales話ax範圍大啲 我都當佢吹水
我紅巴黎無錯 放第一間房係因為香港屋廳入第一間房幅牆9成係主力牆,所以第二隻要放第一間房。

或者你睇下放唔放到出走廊位,放到的話用velop 更好,因為佢可以加掛牆架,接收會比放入房更好,避開wifi 訊號100%要穿主力牆
唔該晒巴打
呢個價位唔買R7800買乜NETGEAR好
巴打唔好意思,想問多少少
I 字型屋,ac58係咪都夠穿牆
有無人用緊Netvigator 2x1000M + netgear ax8玩wan aggregation?
3間房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞