Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
Negtgear 網上旗艦店

3套裝比較抵d

萬一你買2套裝唔多用夠用在買單衛星機 要成千二蚊隻
pccw 罪大惡極
ac750 實際用落差幾多?
同意,華碩4g系列確實搵笨,又唔係流動嘅,4G-AC68U賣過2千,實在冇理由,不如俾多1千買netgear m1

唔流動得嘅4G router,同普通支援usb dongle/usb tethering嘅router冇分別
就係睇 m1 個樣應該唔夠全屋用
再加咪成 3000
又唔係幾想留返隻支為係度篤眼篤鼻
果隻支為碎左佢喇
筆直有限咁4g 58u都用得下既
打錯係53u
但好唔抵嚕4g router成條line都買唔落手
同意,華碩4g系列確實搵笨,又唔係流動嘅,4G-AC68U賣過2千,實在冇理由,不如俾多1千買netgear m1

唔流動得嘅4G router,同普通支援4G usb dongle/usb tethering嘅router冇分別
我指之前$500都唔洗既rbr20
我自己已經用緊velop
Ac58u同68u 覆蓋率邊隻大啲?
屋企唔夠700 尺,用緊1000mb,本來用緊netgear R6400,router 擺係客廳,房嘅notebook 收upload 120,download 70左右。
轉左ax8 以為會好好多 間房依然都收唔爆,upload 200, download 150左右。 係咪我部notebook 廢先收得咁差
買rbr20
30 no lan port
等ax adapter
咁如果買返普通 router 插手指又有咩推介
電話已經得,睇吓支援型號有冇你唔用嘅電話,我目前用緊嘅群輝支援以下

https://www.synology.com/zh-tw/compatibility?search_by=category&category=usb_3g_4g_dongles&p=1
rbk20 官方翻新機1350
台灣synology
點解有翻新機
who knows 已入
請問 RT-AC58U 係咪仲係窮撚恩物
屋企有3條友都要用WIFI
有巴打稱synology買硬送軟
實機機無ip應該無function
呢個情況我真係未試過
有無 VPN router 介紹(平價, 唔洗頂級), 要裝到 surfshark (只support openvpn )

無線唔係考慮因素 (屋企本身另外有 AP)

client 數目10以下

Thx 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞