Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
除左ac86u 其餘兩隻都係垃圾,netgear 全部p尾既型號都有獲既,rax4 就講左好多次intel u 係垃圾

$1200 同級
Asus RT-AC86u
Netgear R7800
Linksys MR8300
置頂post 睇黎可以再更新下,加埋ax router
隻r7000 update左之後成日死

見fd用obri好似好正,買一隻主機用會唔會好傻仔?

利申:屋企細到絕對唔需要mesh
R7800腦場價最低係咪做過$1080???
想問吓巴打, 我有r7000, 有間房收唔到wifi, 如果買個呢d NETGEAR X4S Tri-band WiFi-extender 會唔會改善到果間房wifi? 做唔做到全屋唔斷綫+無特別慢嘅位
唐樓 4g 用緊支為 b525 而家部野神神地 + 知錯想脫離共產黨控制

想問 Asus 4g-ac53u 同 4g-ac68u 差幾遠 68u 差唔多 2000 有少少卻步
定係有其他好選擇?
我要 4g router
M1
利申 用家
依家仲邊買到平價rbr20
多device就ea8300
買netgear m1
好貴
有咩好處?我見可以拎出街 但我淨係屋企用
流動出街旅遊/家用/有lan output/多接頭
多合一一步到位
想買呢隻switch, 有無ching有comment?
Mikrotik CRS112-8P-4S-IN
價錢好大阻力 如果想用返正常 router 款係咪得 asus 兩隻揀
4g-ac68u 都$2000 其實真係用m1加隻普通router 仲快
Asus收300mb Lte
Netgear m1收1000mb Ltd
同一張卡同一地方收快好多
我拎黎打機個ping都低一半
4G-ac68u同m1我都用過
地方唔大就m1本身做到router
大就好似我咁m1加velop
就係睇 m1 個樣應該唔夠全屋用
再加咪成 3000
又唔係幾想留返隻支為係度篤眼篤鼻
D 水貨 m1 信唔信得過其實
價錢差成倍
果隻支為碎左佢喇
筆直有限咁4g 58u都用得下既
打錯係53u
但好唔抵嚕4g router成條line都買唔落手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞