Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
諗住等wifi 6 router去返正常價先入一個黎駁房個orbi satellite (lan線連主機)
唔知咁樣work唔work
orbi 都準備出ax 版啦, 到時你買隻ax 版子機咪得
貴到傻喎
係咪果塊 高頻寬晶片
我諗單買satellite 都3k
咁樣只代表你哋對orbi信仰唔夠!!
依家正常少少既ax router都要接近$3000
貴到傻
套ax mesh 一套2隻 好似699us
Netgear賣緊隻ax12 送2舊水超市現金券

姐係部野3千7蚊

買埋部11pro
https://netgear.anlander.com/products/netgear-orbi-wifi-6-mesh-wifi-system?variant=20720409051239

【預購】NETGEAR Orbi WiFi 6 三頻 Mesh WiFi 網絡系統 (AX6000)
TRANSLATION MISSING: ZH-HK.PRODUCTS.PRODUCT.VENDOR
NETGEAR STORE 網上旗艦店
正常價格
$100

【搶先預購】
暫無具體發售日期與價格。預購繳付訂金 HK$100 可於正式發售時扣減,並獲優先送貨資格,等候期間與發售日後 30 日均接受無條件退款。

#此預購產品不適用於任何優惠劵或折扣劵。
#產品正式發售時,將主動發送 Email 通知,請留意填寫正確。
#產品正式發售後 30日無購買或退款,將視同放棄。
破財月
手機就一定換 7條上11pro

佢10月底mesh都有ax我都唔知簡ax120定mesh ax好
ax88u,新蛋2450
我部7plus諗住用多年
hkbn 1000m
router放屋企正中間
而家用緊垃圾大陸野兩舊幾水 去到d偏遠位5G會得返兩格
想轉linksys EA7500 有無更平既選擇
平時都係正正常常打下機 無咩特別要求
屋企用緊rt-ac1200g+
近排晚刻打機極高ping 有時斷埋線
屋企人都話冇wifi
Reboot 左router 同埋modem後一樣有事
但係攞modem直插電腦就冇事
究竟係唔係router 出事
想問下2款邊款好 ax8定orbi rbk20
依家用緊netgear R6400 更新完打機好似唔太穩定 成日爆ping同埋房收得唔太好 想換個router
你隻68u 其他裝置連lan 上唔上到網?你連wifi 上到,modem直出都連到,但router lan連就上唔到好大機係router lan port 有問題
你要速度定係範圍先?速度快就ax8 範圍大就rbk20
再平就ea6350v3 但範圍都唔會大 都係會有啲位收5G wifi 差啲,ea7500 3天線router 黎講算性價比幾高
屋企大約700尺左右 如果我剩係想穩定打機係咪應該rbk20,始終平1k
咁搞笑真係奇聞 未聽過會咁樣上唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞