Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
想問下如果想用盡iphone 11 pro嗰個wifi6 4x4mimo 最平係咪得AX3000嗰堆?
有冇咩好介紹?
Ax3000好似係2x2
咁即係要上到AX6000?
係 RAX80

11pro4x4 你用rax40 個router係2x2

唔知岩唔岩 !呢到大把專家 應該會解答到你
想請教下orbi第一次setup後 如果熄左機再開返 佢係會自動連返定要重新set過架?thanks
夾錢再拆散賣益巴打
變左Mesh router家庭plan
好想換RAX80
上次灣仔見有優惠2千3 個價算正算
後悔點解唔比多啲買RAX80
雖然RAX40都唔錯 但係RAX80個樣型好撚多
半價賣番出去
ac5300同ax88u應該點揀
唔會買ip 11
兩千三好似ok喎介唔介意講下邊間?

另外想問下netgear個ReadyCLOUD係咪類似asus嗰隻AiCloud嘅功能?想喺街用app都連到返屋企 手機可以慳返好多位
係咪asus rt/gt ac 5300??

3頻同2頻

唔換手機 買番ac 好d gt ac5300見2千7蚊

用ax都係黎打下飛機速度在快姐

11 pro +rax80
自動連返,但要需時。
利申,呀媽抹野成日關左拖板啲制
我都係同自己講早買早享受
唔該巴打
屋企人慣左出門口前會熄晒d電制
其實router係咪長開唔熄會襟用d?
反而係router有幾可壞?多數啲人買新嘢都係想快啲同埋coverage大多過壞,你預佢用幾耐?
全部電器都係長開 唔用就sleep
經常開關/長期唔通電 通常好快壞
咩3頻2頻?
想睇下平時ac device用ax88u會唔會快過用ac5300
iphone 11 pro 4x4mimo 好似只係4G LTE 天線咋喎 唔係wifi 天線喎
rt定ac 5300 先 差好遠喎!rt 係雙核ac5300 4lan gt 係4核ac5300 8lan port
不過如果一樣spec 同價錢 我都建議你上ax88u, ax router 行ac都係快啲
intel 7260ngw 改唔改 ax200 好
利申: 冇ax router
得 rbk20 同r7000
唔撚係掛
咁仲好 慳返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞