Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
WiFi 6 4x4 mimo 2000mbps寬頻都推唔盡
FYI
我本身都用緊intel 8260 岩岩轉左intel ax200
同一部電腦 同一部ac router 抄野去返我內聯NAS 係真係快左
巴打心水清
iPhone 11 pro 係802.11ax with 2x2 MIMO
如果行埋ax router 160MHz 我諗應該實質出到800Mbps
70蚊可以一試?
可以 淘仔好抵

【Fenvi Intel 9260AC/AX200 双频千兆5G台式机 WiFi6代 台式电脑内置PCI-E无线网卡蓝牙5.0 wifi接收器】https://m.tb.cn/h.eNbkhpO?sm=765413 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述₳Fb2wYNS3UMT₳后到👉◇綯℡寳👈

我淘左呢張 連埋pcie card + heatsink + 天線 都係200港紙唔洗
呢張我係森林睇賣緊40usd
我 notebook 嚟 單一塊晶片好平
70蚊換多咗 mu-mimo 同 bt5.0
單買係好平
Router只用EnGenius (Made in Taiwan),其他牌子通通支那製造,不了。
依隻垃圾當年買過 個樣好似Tplink deco咁
人生中最後悔就係買左佢
咁你咪繼續用支那製造囉
iPhone 都係支那製喎 你用緊咩咁高尚呀
Fujitsu F02H 我反 Made in 支那反咗23年啦,講堅係難,有啲嘢真係全部支那製造,但有得揀我就一定唔買支那製造。
搵一搵你嘅post,你自己諗吓點解支那今時今日會咁惡,
你有冇份俾錢佢賺?令到佢變成惡魔嚟害香港人。
依家香港起啲樓、基建都係mic 添,你唔好住啊
係呀,你咪睇吓97後嘅基建係點囉,地鐵,乜乜大橋係點呀?
我係被強姦,你就擘大對脾任人屌,然後去叫笑人反抗係戇鳩嘅,
自己諗吓你自己講緊乜啦。
個牌子mic 消費者控制咩?你話唔買支那牌子就話得姐,我地post 都講明建議人唔買支那牌子。

你咁高尚建議用mit EnGenius 咁效能高唔高過Asus Linksys Netgear?!
用緊airport extreme想升級mesh

利申:router 放客廳當眼位,最好靚仔,1000M, 用wifi多
你咁高尚咪繼續用你既mit EnGenius, 無啦啦走入黎引戰屌人用mic router 你都幾撚on9
我冇話EnGenius效能高,我好清楚大把其他牌子效能好過佢價錢抵過佢,
消費者有冇能力控制嗰個牌子攞唔囉去支那製造呢個問題,
一個消費者當然控制唔到商人點諗,
如果係好大量嘅消費者表明唔買支那製造呢?你覺得消費者有冇本事控制到商人?
事實上香港有賣有實力既牌子都係mic, 你叫消費者走去買冇實力但唔係mic 既牌子你覺得會有人睬你?
我講咗我反made in 支那已經23年,我好清楚好少人睬我,
廿幾年前啲人直頭覺得我偏激黐線,十零年前開始多咗人明白點解要咁做,
近年已經好咗好多,冇人再覺得我偏激黐線,遇到嘅最多好似你咁,
如果覺得少人睬你,你就乜都唔做,我會覺得自己冇盡過力會對唔住自己。
其實我搵唔到rbk40 同20 既分別
係咪多lan 頭咁簡單?
有冇需要上到40?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞