Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
多謝你
唔洗客氣, 有咩唔明係到問, 呢到個個巴打都好樂意解答的
68u有冇話深水埗邊到買扺啲或者有野送
基本上去深水埗黃金3C 3間大舖買就最穩陣
再唔係66u b1 + merlin
而家merlin 終於支援 aimesh
66u b1其實都ok
好似剩係平一舊水,買68u好似扺屌啲
乜黎嫁我唔識router啲野
advanced asus firmware
唔係個個都識刷rom 普遍用就當然建議用AC68U, 我地識既先66U_B1
呢個真
你啱
最近裝咗now tv 要買一對homeplug,但唔知邊隻好,求推薦,大約$300-$400都可以
一對homeplug不如mesh 詳情看置頂
但會唔會大材小用,加上唔想用太多錢
velop 雙頻 2粒套裝 大概1100
homeplug 基本上得返支那link 有,基本買最平gigabit 既款就可以
mesh 係好,但唔適合用於nowtv, 因為nowtv 只可以連modem 連唔到router, 所以唯一解決方法係homeplug
岩岩都正常講,好彩我上網同nowtv係分開
之前打去問過now個邊
Nowtv 個modem獨立100m比nowtv 用
個modem 有4個頭 你如果申請網上行 都可以用係同一個modem用 個modem 4個port頭都係獨立
exact7ly
用asus有個好處,只要set完插啱窿就睇到now

旺角東果到有間電莖場有間shop
都放左幾多router同電莖notebook
都算幾好行
🈶無人用過/用緊D-Link Covr 2202?
CGA 係幾靚幾舒服既,好多野仲要有得試,不過試完都係去返黃金買平啲
dlink mesh 就算啦先唔講穩唔穩定,睇粒cpu 間間廠都IPQ4019 4春,佢只係單春,連車尾燈都見唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞