Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
Dhcp應該唔得,村屋8mb寬頻

Dns我返屋企再試試,thx
好型
咁值得加少少上ea9300
點解Netgear次次都可以最快出新野?
3間房2個port 都係6個姐 用8port switch 唔夠?
上1000mb好重要
如果a2004ns係新買既話,都應該可以唔洗換router
最好就換埋喇
黎到香港成$6000
又創家用router既新高最貴
想問下點解成日係房即使收爆哂wifi但都慢到上唔到網?我test過,係房成184ping,得0.幾-1mbps。個router係廳,平時係廳就正常上到。其實屋企係好細,得500幾呎。。可以點改善?係邊到岀問題?
其實好多時間係房到係連個test都run唔到,但wifi signal係顯示收爆有時好低ping 10幾20ms都上唔到
6k真係未必會轉
個心理關口仲大過年年iphone 加價
想問下用緊咩router?
如果你買旗艦級既router 都有8port lan, 例如:Asus ac88u, gt5300, linksys ea9500s, 我諗你最多加隻16port 都應該夠用
如果一般家庭用24port switch 都真係幾誇張
RT-N12HP_B1
2012 嘅雙頻n router 頂到今時今日算係咁
但係新買。。定係應該買勁啲?
Linksys LGS116 ~$600
新買...你係邊到買到新既N12HP
電腦鋪,幫左人散貨tim
咁想問就算間房收爆但都連唔到網係正常?換左部勁啲的router就得?
2.4GHz wifi 就算爆格連到慢都係正常, 建議你起碼換Asus AC68U / Netgear R7000 / Linksys EA7500, 呢幾款3天線雙頻router 就ok
btw 記得去電腦舖都起碼要去深水埗黃金先唔會比人呃
你顆一隻68u試左先, 唔夠你買多一隻68U 放入房行aimesh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞