Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
除左lan port 多少,仲有ram 同flash
有冇需要一野上40?
你唔洗lan port 就唔洗,或者如果你想有40既ram 同flash linksys velop whw0302都一樣 但就同20一樣2lan 同價錢一樣
咁講咪velop whw0302 抵過orbi 20 ?
睇你個人,有啲人鐘意orbi,有啲人鐘意velop, so far 兩款都用完小人投訴,我就鐘意orbi多啲。
其實就無所謂,理論速度大家都一樣,兩隻都美國牌子都好穩陣,只係規格上orbi 有分主副機,velop 就無分主副
黎緊會轉1000mb,所以想換隻router,打算換AC86U
由於土地問題,隻router 要打直放電視後面
四枝天線會有兩枝俾部電視遮住
想問會唔會對上網速度好大影響?
屋企係「丄」既形狀,下面果橫係房,router 放係「丨」既尾
我最鐘意velop有得分開2.4G同5G
智能家居既產品肯定連到
唔洗靠運氣
黎緊會轉100M算,不過想買Orbi
我100mb 都用緊orbi
無問題啦 我都100m上網 屋企得400呎,但用緊ea9500
大家和氣如果真係要全 非支那製/廠
水牛牌有無mij airstation推薦下?
我印象好似有
synology 幫到你
正嘢
made in tw

應該冇近排有冇轉去其他國家製造就唔知,mij應該難啲,有mit都偷笑囉
有冇爸打出新ip又有ax router ?
Take it easy 自己唔識咪研究下
再唔係google 一下
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1012132/
始終唔太困難你實識嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞