Router路由器 集中討論區(17)發問前請細閱置頂

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
想問RBK23/20可唔可以用 Switch一開幾lanport? 因為公司多cctv 而家係用緊幾個asus連住only
仆街netgear 應該清貨
orbi rbk60 $39xx 再額外送隻rbs60

即係$4000 有1+2套
why not
我都係,唔知netgear 有冇類似ai mesh?
唔好意思 新手唔識多口問句 switch係直插就用得? 唔洗另外set野?
個introduction有啲離地,有幾層再加幾千呎嘅屋
有巴打係有村屋嘅需要
基本最basic 既switch 純粹分線作用,只需1條lan 線由router output -> switch 任何1port input 就可以
netgear 係有wifi mesh extender
EX7500, EX7700, EX8000
同rbk50一樣spec 但貴咁多梗係無人買要清貨
而家咁平過RBK50
AX Router應該玩ASUS 定Netgear好
同問
所以慳錢同唔需要lan頭可買rbr20 + mesh wifi extender?
netgear +1
如果ex7700 搭ax8, 請問速會唔會慢好多?因為ax8只有雙頻
窮撚細屋問連登仔
a2004ns 轉EA635v3 有冇分別?
支援MU-MIMO嘅入門router係咪最少要揀「$1000+: R7800 / AC86U / EA8300」?

如果係,以上3個邊個好?
https://petitions.whitehouse.gov/petition/request-communist-china-government-redeem-imperial-dynasty-s-bond

要強国還錢, 唔還就唔好管香港
仲爭2411咋
幫手簽名同搵人幫手簽啦
ASUS +1
儲多少少玩ax
2條友、1000mb寛頻有無呢個需要
睇下對速度有冇要求
如果冇 ax device 可以上面3揀1 住先

等幾年後ax 跌價
66u b1 定68u 好
屋企四人用
平時會打 ps4

普通公屋單位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞