[睇書撚]到底有幾多連登仔有睇書習慣 III

1001 回覆
117 Like 2 Dislike
最近想睇絕歌
日本少年殺人犯寫個本
睇緊呢本
睇緊呢本

哩本好好睇
新手 有冇咩書易入口

睇緊天香
今日有講座拎埋簽名
大家多唔多睇八旗文化出果啲書 尤其關於歷史嘅書 有咩評價呀

唔錯
睇甲骨文
顏歌本五月女王幾正

台灣呢一排出版社D選書真係唔錯,八旗文化之外仲有衛城,廣場同左岸嘅歷史書都相當有趣。 
新手 有冇咩書易入口

你鐘意咩類型書先
就咁問有咩書易入口好難答你

其實買多過睇,好多都做唔到由頭睇到尾

台灣呢一排出版社D選書真係唔錯,八旗文化之外仲有衛城,廣場同左岸嘅歷史書都相當有趣。 

有無咩推介?

口味差唔多大家

睇緊呢本
內容同書名一樣
但數據效多 怕悶就唔好睇啦
利申 未睇哂
最近想睇啲黑暗系嘅書
尤其係個主角抑壓住啲黑暗嘅思想
內心掙扎嗰啲
有冇有巴打有好推介
會睇書既男仔好吸引
話說有無巴打知博客來幾時會再做免運費?
話說有無巴打知博客來幾時會再做免運費?

應該連博客來自己都唔知

喺圖書館借返來睇嘅,借哩本有兩個原因,第一喺自己嘅電影口味同佢幾相似 第二就喺以前嘅女神話好欣賞佢 不過咁耐以來 我都喺從報紙睇佢寫嘢多,書就真喺第一次睇

香港無評論嘅空間 攪到高質素嘅嘢都發展唔到 唔知是未互為因果嘅關係 老老豆豆 以前強國好多地下雜誌做得好正,一來文筆比較好 二來班友仔好有passion 最記得以前睇過本講地下音樂嘅雜誌 睇到眼濕濕 佢嗰期介紹The Fall
依家無咩點上過去 發展成點就唔知了
借左 麥樹堅既散文《對話無多》

個人覺得佢D詩化散文真係頂唔順,好難明,有些少造作feel,睇到毛管揀

反而睇到行文比較樸實既《堅尼地城的貓堡壘》,《外婆的家》感覺清新自然,容易體味到作者情感流露

你咁講反而想睇下佢d散文

尚在進行中
佢D散文要花時間心機睇

口味差唔多大家

有好多本都想睇

同我書路差唔多一樣

同我書路差唔多一樣

咁多本既題材都近, 可能會有時覺得悶, 冇動力睇哂佢

同我書路差唔多一樣

咁多本既題材都近, 可能會有時覺得悶, 冇動力睇哂佢

其實係
同埋如果睇過幾本大作,好似Jared diamond個d,會發覺後面既書係好受影響,所以講既野都會似
一直都無咩大興趣睇村上春樹啲書,覺得好似好悶咁
不過聽你地講到有幾咁好睇,今晚終於的起心肝開左挪威的森林睇
一直都無咩大興趣睇村上春樹啲書,覺得好似好悶咁
不過聽你地講到有幾咁好睇,今晚終於的起心肝開左挪威的森林睇

覺得中文冇咁好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞