[睇書撚]到底有幾多連登仔有睇書習慣 III

1001 回覆
117 Like 2 Dislike
有無人中意俄佬小說

睇緊罪與罰
睇緊妳一生的預言
留名
咁大個仔未睇過金庸小說
今年想煲一煲佢
GOOGLE過每個人推介嘅閱讀次序都唔同
連登仔點睇
啱啱睇完the reason I jump
由自閉症患者自己分享佢地嘅感受
咁大個仔未睇過金庸小說
今年想煲一煲佢
連登仔點睇

冇乜所謂,但我係射鵰三部曲先
咁大個仔未睇過金庸小說
今年想煲一煲佢
連登仔點睇

越長篇就越好睇,佢自己都咁講
咁大個仔未睇過金庸小說
今年想煲一煲佢
連登仔點睇

之後可以睇笑傲江湖,個人覺得正過射鵰三部曲
早排睇完1Q84覺得幾好睇, 唸住繼續睇村上春樹D書。但因為冇咩時間睇書,巴打們有冇邊一本推薦?

http://www.books.com.tw/products/0010677915

琴日一口氣睇埋依本小說
本小說既頭3份1非常引人入局,對於人物既描寫,氣氛既營造都做得唔錯,唔覺唔覺就睇左幾百幾頁都唔覺
去到中段既時候開始有D頭緒同入直路你會發現好似好多條線,有好多野都未必解釋到,但係一路睇一路都FEEL到幾緊張
到左最後結局,完全無震撼性,又無詳細解釋事件既起因,好多位都求其就帶過左,甚至有D位係連解釋都無。

http://www.books.com.tw/products/0010677915

琴日一口氣睇埋依本小說
本小說既頭3份1非常引人入局,對於人物既描寫,氣氛既營造都做得唔錯,唔覺唔覺就睇左幾百幾頁都唔覺
去到中段既時候開始有D頭緒同入直路你會發現好似好多條線,有好多野都未必解釋到,但係一路睇一路都FEEL到幾緊張
到左最後結局,完全無震撼性,又無詳細解釋事件既起因,好多位都求其就帶過左,甚至有D位係連解釋都無。

未打完就POST左

如果淨係頭半部份我都覺得依本係一本好書,但整體黎講就麻麻地
BTW "力壓東野圭吾《嫌疑犯X的獻身》,榮獲美國推理作家協會獎(愛倫坡獎)的最佳小說獎!"
我覺得東野好睇D
三體咩版本先係冇刪減??

想買
為咗做份project 24小時內睇晒一本Steve Jobs 依家成個腦都係佢
咁大個仔未睇過金庸小說
今年想煲一煲佢
連登仔點睇

我自己係睇射鵰三部先
另外都同意笑傲江湖易入口
天龍八部雖然正但一開始睇段譽on9仔唔係人人頂得順
咁大個仔未睇過金庸小說
今年想煲一煲佢
連登仔點睇

我自己係睇射鵰三部先
另外都同意笑傲江湖易入口
天龍八部雖然正但一開始睇段譽on9仔唔係人人頂得順

其實用現代人嘅視覺去睇古代人嘅行為,笑9佢哋左膠、愚忠都唔係幾好,始終大家都有時代嘅局限,就好似依家啲人笑人哋十幾年前喺大中華膠一樣
利申:頂唔順段譽
三體咩版本先係冇刪減??

想買

上次行大眾心血來潮想睇北韓既書,
見到我們最幸福就買左
睇左差唔多一半,好好睇
跟住又響博客來買左快思慢想同解憂雜貨店
真係好鬼平
有冇人睇紅樓夢,真係覺得幾好睇

讀書果陣睇過,而家重睇緊

睇緊脂硯齋批本

睇緊脂硯齋批本

牡丹亭
良辰美景奈何天,賞心樂事誰家院

睇緊脂硯齋批本

牡丹亭
良辰美景奈何天,賞心樂事誰家院

以前讀過一d文章,講西廂記、牡丹亭、紅樓夢是一脈相承
上次行大眾心血來潮想睇北韓既書,
見到我們最幸福就買左
睇左差唔多一半,好好睇
跟住又響博客來買左快思慢想同解憂雜貨店
真係好鬼平

我們最幸福係第1本,我都覺得好睇,
依本出完之後我覺得北韓書變得太氾濫
博客來可以等仍免運費先大手入,不過1年好似得幾日機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞