[睇書撚]到底有幾多連登仔有睇書習慣 III

1001 回覆
117 Like 2 Dislike
最近睇緊 the doctrine of fascism
最近買咗本初戀
俄羅斯文學黎
博客來有張$100ecoupon 14/5到期, 要買滿$999先用得, 有冇巴打要

有得畀人咩?

應該可以,好似係入CODE 咋,你果D係台幣定港幣
以前好鐘意睇十萬個為什麼果d 科學書,想問有無類似o既書介紹。 另一種想睇既係講孫子兵法 但係想有趣味d, 主要係網上dl or amazon 買係kindle 睇。

How it works雜誌可能滿足到你 (有繁中)

官本武藏既五輪書都唔錯 如果你對劍道兵法有一定認識 不過有啲概念out out 地 始終古代現代好多野唔同

孫子兵法 主要講打游擊,

外國經典係on war, 較完整理論同分析

睇左大半本 utility of force, 美國軍官寫, 由拿破倫到二戰到反恐既軍事演變都冇講, 個人幾學到野, 雖然有時太detail有啲悶
博客來有張$100ecoupon 14/5到期, 要買滿$999先用得, 有冇巴打要

有得畀人咩?

有興趣
再宣傳下
我地有個tg grp 有各類型嘅推介 都有review睇
歡迎大家一齊入黎傾下書 搵下知音人
https://t.me/joinchat/AAAAAEEYvAB9lnXPAeOV7A

有得畀人咩?

有興趣

台幣

想問博客來多數幾時有免運
想問博客來多數幾時有免運

無記錯好似係年尾
有冇ching鍾意睇econ,sci書
文科仔以前好迷文史哲書計到厭
想吸收下唔同範疇既知識
宜家睇緊game theory既科普書

有無睇埋Freakonomics 同 Thinking Fast and Slow?

冇wo 多謝推介
借左 麥樹堅既散文《對話無多》
前排買左雪國, 本書好靚, 日本第一位拎諾貝爾文學獎既人既作品,
但睇到一本都覺得冇咩特別,
都係挪威的森林好睇D

白先勇

白先勇

where?

白先勇

剛睇完台北人好高質

白先勇

剛睇完台北人好高質

誠品銅鑼灣
岩岩簽完台北人、孽子、寂莫的十七歲

睇開孤泣啲書
睇開孤泣啲書

都叫做好開始嘅
樓名
睇開孤泣啲書

都叫做好開始嘅

肯睇書都係個好開始

白先勇

剛睇完台北人好高質

誠品銅鑼灣

白先勇

剛睇完台北人好高質

誠品銅鑼灣

好多人咁

白先勇

剛睇完台北人好高質

誠品銅鑼灣

好多人咁

好多睇完就走
簽名得好少人
多唔多女女?白先勇場talk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞