[睇書撚]到底有幾多連登仔有睇書習慣 III

1001 回覆
117 Like 2 Dislike
多唔多女女?白先勇場talk

真係好多囡囡

真係好多囡囡

好後悔無去 睇吓佢本說紅樓補數
冇記錯 最近睇果本係咩 如何像物理學家思考

真係好多囡囡

好羨慕,都唔知有咁既活動,邊度有宣傳??

真係好多囡囡

X2

真係好多囡囡

X2

睇誠品香港fb先知
前幾日中文大學果場full 晒去唔到
好彩誠品香港有場

真係好多囡囡

X2

睇誠品香港fb先知
好彩誠品香港有場

完全唔知道呀
我多數睇翻譯小說多
好撚貴
符文之子 夜城 怪奇孤兒院etc
真係好撚正

真係好多囡囡

X2

睇誠品香港fb先知
好彩誠品香港有場

完全唔知道呀

遲啲有陳冠中、駱以軍、王安憶、董啟章既講座

真係好多囡囡

X2

睇誠品香港fb先知
好彩誠品香港有場

完全唔知道呀

想見董生

X2

睇誠品香港fb先知
好彩誠品香港有場

完全唔知道呀

想見董生

好似6月 中央圖書館
借左 麥樹堅既散文《對話無多》

個人覺得佢D詩化散文真係頂唔順,好難明,有些少造作feel,睇到毛管揀

反而睇到行文比較樸實既《堅尼地城的貓堡壘》,《外婆的家》感覺清新自然,容易體味到作者情感流露
lm

白先勇

剛睇完台北人好高質

誠品銅鑼灣
岩岩簽完台北人、孽子、寂莫的十七歲

好有心機 題埋詩
得閒重睇下佢d書先
借左 麥樹堅既散文《對話無多》

個人覺得佢D詩化散文真係頂唔順,好難明,有些少造作feel,睇到毛管揀

反而睇到行文比較樸實既《堅尼地城的貓堡壘》,《外婆的家》感覺清新自然,容易體味到作者情感流露

你咁講反而想睇下佢d散文

白先勇

剛睇完台北人好高質

誠品銅鑼灣
岩岩簽完台北人、孽子、寂莫的十七歲

好有心機 題埋詩
得閒重睇下佢d書先

真係羡慕

X2

睇誠品香港fb先知
好彩誠品香港有場

完全唔知道呀

想見董生

我都想見

X2

睇誠品香港fb先知
好彩誠品香港有場

完全唔知道呀

想見董生

我都想見

之前有個講座邀請董啟章做嘉賓,本來打算去睇,不過當日董生身體不適無法出席,所以最後我都無去
有冇巴打可以推介下有咩書好睇
想睇啲比較知識類故仔
我唔知咁形容啱唔啱

同埋唔想係翻譯嘅小說
有冇巴打可以推介下有咩書好睇
想睇啲比較知識類故仔
我唔知咁形容啱唔啱

同埋唔想係翻譯嘅小說

蘇菲的世界呢啲?
用咗巴打張博客來coupon ,share返張出嚟
啱啱睇完 挪威的森林 再直踩 人間失格
好似死咗幾次咁
利申:聽住radiohead 睇
啱啱睇完 挪威的森林 再直踩 人間失格
好似死咗幾次咁
利申:聽住radiohead 睇

有咩關係
大家多唔多睇八旗文化出果啲書 尤其關於歷史嘅書 有咩評價呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞