[睇書撚]到底有幾多連登仔有睇書習慣 III

1001 回覆
117 Like 2 Dislike
淨係睇攝影書/ 相集 算唔算
而加睇緊one hundred years of solitude
年半前睇左三四個chapter就棄左書

超多人物角色
利申:我都係睇到半路放棄左

D人物仲要一樣名
故事又去得好快
但我係因為睇唔掂d英文而棄書
想問下有冇巴打係金石堂買開書?
博客來定金石堂好d?
另外,想問下係博客來買書嘅巴打,送上門平d定7仔拎平d?
唔該。

其實兩間差唔多

多謝巴打回覆
咁等小弟下次買書用金石堂先
買完仲可以做開箱
淨係睇攝影書/ 相集 算唔算

Steve McCurry/sebastiao salgado/Henri Cartier -Bresson/Magnum series?
之前睇完Not Quite the Diplomat by Chris Patten
依家睇緊 The World Until Yesterday by Jared Diamond
大家平時點keep住自己d書,漫畫小說果種size就話容易搵到膠套姐,好似快思慢想、超級預測果埋厚又大本既書點算

個人會用包書膠

包書膠防到入面咩?有無相?

我包書主要唔俾佢撞崩角

如果要防埋入面,咁恐怕要買包書膠自己裁自己包

我呢啲純粹包嚟保護封面既,去AMAZON 買 透明ブックカバー 就算

唔係好明"防到入面"即係點樣?
睇緊東野圭吾既白夜行
之前睇完嫌疑犯x的獻身,係我睇過最好既推理小說
特別欣賞佢寫人性果種細膩
終於睇完我們最幸福..
真係好好睇(雖然成日撈亂d女人
睇完有種好無力感,覺得北韓人都幾慘
依家準備睇快思慢想
揭左幾頁好似幾有趣

唔知係咪貼係到,有冇人岩睇送曬比你地

想要左手邊個本

大文學家鄺仔既書都捨得唔要

做咩,拋棄,鄺神?
Hi here
有無散文類推介
小弟讀書唔多
只求空閒時間睇下
識多d野 傾偈都多d野傾

龍應台既目送,我睇到睇濕濕

我都係
早排睇完1Q84覺得幾好睇, 唸住繼續睇村上春樹D書。但因為冇咩時間睇書,巴打們有冇邊一本推薦?

海邊的卡夫卡
大家本kindle係邊到買?
有冇人唔鍾意睇小說
除左D好特別既(反烏托邦三部曲)以外完全唔會睇
反而好鍾意睇學術小小既.科普,經濟,語言學,歷史同哲學之類.最鍾意睇D學術角度講美食既書
最近睇緊"餐桌上的語言學家"

同你口味好似

推薦呢本 文筆非常好
動人真緻 必讀系列

已放入書單

圖已cap,搵日慢慢J看

This has been a bestseller for a while
Very sad

師兄識貨
睇緊東野圭吾既白夜行

白夜行超正

仲睇左佢本<<信>>
有d悶
睇緊東野圭吾既白夜行

白夜行超正

仲睇左佢本<<信>>
有d悶

正 仲有惡意 解憂雜貨店
白夜行好長 睇到凌晨4-5點
啱啱睇完西線無戰事,宜家睇緊蠅王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞