[Mac撚] 用家/買機集中討論(31) 16”MBP新瓶舊酒

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
如果16"真係全新設計
咁我都係等出年先買新13"(可能變14")算
15"/16" 用U/Y series就冇人買架啦
一定係9th gen H series諗都唔洗諗
究竟4個USB-C定2個USB-C
MacBook Pro

2個抵玩
MBP 13” 2019低配而家變左最抵玩
瘋宅2018 MBA 128GB 6999$
主要睇片 用xcode 寫下swift
買呢部定2019 MBP.低配好?
掙扎中。。。
不過買2018 MBA就唔買Apple care+ , 壞咗就買過部
我部mbp 13年, 用到而家係壞舊電
屌M$架surface book 2用U series咪一樣有人吹奏
呢d垃圾就算鳩數啦
我都ownership 入左部Macbook Pro 13底配
好抵玩!
想問如果最多係用lr
Mbp 13最新果代夠唔夠做
HS CARD 回300 CASH DOLLAR, 另外送贈品, 請問你即取機嗎?

27個盒好大
屋企冇人收,送去office自己車
仲會用啲乜?
可能會睇啲code
Fork
Vs code

仲有netflix
Photoshop 少用
前幾日訂左MBP, 佢話今日會到, 但係睇Track Shipment個到又見唔到黎左香港, 又冇人打過俾我, 又唔知打咩電話去問...
有冇師兄有類似情況
我件27上海用SF, 三日到手
SSD好撚爽
如果你code唔係寫啲大食嘢就夠做
請問我想
1,學fcpx
2,拎出街做文書嘢
3,駁多個外置mon玩類似boardgame嘅嘢
4,steam一啲低畫質獨立遊戲
係咪建議最平嘅2019mbp就可以了?
5月同7月既MBP有咩唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞