[Mac撚] 用家/買機集中討論(31) 16”MBP新瓶舊酒

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

我見加咗case之後閂埋會落得快咗
我星期日晚落order
27吋imac

今日shipped,現在已經顯示:
準備發往 【香港總集散中心】

由上海ship
咁有重量落得快咗係正常嘅
真係怕嘅就輕手啲開閂
唔該哂ching
我落單時
estimate delivery: 30/8-2/9

而家顯示29/8 送

可能早一日收到?
我諗
如果同一日送到比你係咁岩
由兩個不同公司送貨應該夾唔到時間
唔一定順豐?依家係咩仲會用咩宅急便?開始等到緊火
我理解係上面果位巴打訂左兩樣野
macbook pro 同 lightning to usb c

MacBook pro,順豐送
lightning to usb c ,HKPost送

所以我覺得
兩樣野同一日送到
只係咁岩
兩個唔同公司送應該夾唔到日子
我估
入唔到信箱就會寫卡要你去郵局攞

掛號先會送上門

順純個人推測咋
但送上門(住宅)既野唔係一定要簽收?

呢個真係唔清楚....
想問MBP 15 果三張display card, 如果畫AutoCAD ....2D 相差得遠唔遠?諗住15 升 1T 同display card

我今朝個status 轉左做

快件在【上海浦東集散中心】已裝車,準備發往下一站

無左

準備發往 【香港總集散中心】

唔好delay呀
“Preparing to ship”
我部imac上左 飛機了
快件到達【香港】,準備發往【香港總集散中心】

會唔會今晚送貨?
送上樓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞