[Mac撚] 用家/買機集中討論(31) 16”MBP新瓶舊酒

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
Top tech firm 黎講MS絕對係最垃圾
見有免息分期 想出高配MacBook pro 15
想問下genius bar 維修拎機係咪要出示身分證?
邊間銀行做到免息?
暫時用唔晒,但見到長期得幾十gb淨心理壓力好大

不過又未用過16gb ram唔知分別幾大
自己做野咪得囉
公司嘅要用ppt/excel做
做到真係想開個bootcamp做算
我主要都係用word做功課
應該唔洗bootcamp 掛
要boot除左parallel 仲有咩方法?
想問下apple 門市有無訂製機現貨買(想升ram)? 定係可以係現場落order 碌卡?
iMac 2017 27"用家
想轉MacBook Pro
Apple registers new (16-inch?) MacBook Pro and Apple Watch models in Eurasian database

https://9to5mac.com/2019/08/21/apple-macbook-apple-watch-eurasian/
佢登記咗6部Mac
之前見有手足話大貓卡有
Fusion drive真心廢?
Ok
我等好耐啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞