[Mac撚] 用家/買機集中討論(31) 16”MBP新瓶舊酒

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
MAC新手幾問
唔知點解用safari上facebook會疾疾地,由其是係碌到最低果陣
但係用chrome同opera果陣又無事
同埋用G502 scroll果陣會疾疾地,唔係好smooth咁scroll
有無巴打知點搞
見有大貓免色分期

同埋屋企冇位擺iMac 13屋企用又細個spec又差d
遲下會讀part time degree 屋企部電腦又壞左
想問係咪買air就得 定係而家唔推薦買air
用途:用ms office 睇YouTube Netflix 唔打機
我見而家iPad有得加keyboard但硬係覺得用iOS當電腦好似差啲
有無咩輕便的USB hub 推介
有能力嘅話就買部pro啦
雖然air都夠做,但而家夠用唔等於將來都夠用
買低配mbp 256絕對唔會後悔
上埋16GB既話玩多5年都冇問題
等月尾岀ownership買
我有一個,因為準備上 15",可以半價賣比你
買得notebook 都預左會拎出街。。。。。。。但15" 拎出街真係會比人笑
一定冇問題。。。

我部13吋 係13年,用左六年,performance 都ok

係個mon 有問題,我先想換
15吋

有需要就拎架啦
因為我諗住13吋高配 加ram 加到1T
加完個價已經等如15" 高配 standard
係Starbuck都唔知夠唔夠位放

平時翻學一拎出黎實比同學笑到仆街

仲有部野成2kg,真係你拎埋我果份
所以點解我成日屌13寸MBP

人地15寸又叫Pro, 你13寸又叫Pro

人地有8核 32gb ram

你得4核 16gb ram

不如MBP 13寸唔好叫Pro, 叫翻做MacBook Air 算
長用就買有Touch Bar 2018/19年版啦 如果覺得貴就買翻新 感覺17年機 同18/19年機差好遠
13”放H series CPU會爆炸
如果比多少少用3萬5買部iMac Pro 佢地就唔會笑了
想請問用落咩機

準備出iMac 27 頂配轉512SSD
呢個應該有機 TDP得15/25W照計就冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞