[Mac撚] 用家/買機集中討論(31) 16”MBP新瓶舊酒

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
一定得
我都係咁買左部MBP
same
如果係網上買呢

收貨人同學生證唔同名 唔知係咪咁 佢話我唔夠資格
幾年前試過唔比嘅,果次個精靈話要比卡嘅話張卡要係學生證果個人嘅名
唔會唔得掛?老豆幫個仔碌卡買機都唔得?
咁好易解決姐
買啲gift card俾個學生用
部5k iMac 2019 好似好正咁 高配果部做緊15299 但冇得買果時改行ssd 巴打們點睇?
上網買收貨人好似要對學生證名
但用邊個張信用卡俾錢應該冇限
同埋次次速遞送上門我都係叫屋企人幫我簽收
想問呢隻ram伏唔伏?
iMac 27 2019係可以另加2條16gb = total 40gb ram?

???
一定要加錢上SSD哦, 唔好買OWNERSHIP版的IMAC, 硬食FUSION DRIVE
呢隻得,match晒
係40GB,4+4+16+16

(嘩屌你,衣家一千蚊已經買到32GB)
Amazon 嗰條ok?
咁買呢d雜牌RAM總有風險,amazon頂個review都俾一星話對RAM搞到佢部2019 iMac出kernel panic
你想盡平可以搏呢隻,想保險d就要搵大牌子
我部2017 5K iMac 就係換咗512GB SSD
同以前部Mac mini用Fusion Drive都已經有明顯分別
不過唔及hard drive轉SSD咁大分別
大家估下依家仲有冇可能搵到2015 15" macbook pro
要全新
應該無,我都想要sierra機
部16”係咪無改cooling
未知
最後一水 我上年買左部13" 16+256
想換15
佢地有得換pci e 好正

根據tracker紀錄,2015 15" 512GB dGPU七月出現過
其他spec好多個月無掉過出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞