[Mac撚] 用家/買機集中討論(31) 16”MBP新瓶舊酒

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
或者多個月呢
調返轉就見得多……
諗住聽日買部ownership 13mbp
我之前見啲人部應該都唔會有新design
推薦邊隻外置HD/SSD 做備份?
最好type c
翻新機? 8099?
air
有冇人想買macbook 有一個ownership quota
請問如果2011年Macbook Pro 13吋升級到2015年MacBook Pro 15吋,呢個升幅夠唔夠大
PS:我喺2011年的MacBook Pro已經用緊ssd
我其實2016年嗰時exactly就係由2011 13"升去2015 15"
分別係大,mon大左,粒粒>retina,SSD快左(SATA vs PCIe),有dGPU,無咁舊四核(2011 13"要上i7先四核)

呢一分鐘問你呢個問題要考慮應該係有無比2015 15"更好既選擇
2019 15"或者就出既16"同2015比會再勁好多,當然亦會貴
2015衣家差唔多買唔到新,其他途徑買又會唔會有暗病etc
其實單純係屋企執相,imac 請問係咪更好選擇?
主力用mac 處理攝影,但買左imac 就無位放部desktop 要賣左佢(desktop 都用i7 7700k, 16g ram)
如果聽師兄咁講,倒不如一炮過買最新macbook 好似最好選擇(雖然貴二手 2015 15"皮幾野)
我有啲好奇究竟幾多人會幫部Macbook買ac+
咁你本身部13"個定位係點先? 你用開佢做portable野?
屋企部7700k desktop應該勁過部2011唔少,你都照係淨用部MBP執相?
無唔買

d人搵番初代iMac嗰5隻顏色,發現完全match到個event logo
另外幾個星期前都有rumor傳過,話新iPhone背面logo可能會用幻彩物料之類做到彩虹色咁
我要返space grey 白logo算
幻彩詠Apple
我都想知
backup咁低要求,根本全部選擇都無問題
之前我買咗隻2TB Transcend HD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞