[Mac撚] 用家/買機集中討論(31) 16”MBP新瓶舊酒

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
你冇買Apple Care+ ?
必定要
皮幾兩皮野佢唔會俾人就咁walkin白撞拎走
無,想買比我女朋友屌,話有幾何會壞
仲要過埋保養,想補都無得補
了解
Apple一直話私隱,但又睇你身分證,以為得我係咁
咁點解唔出返張維修單呢
我前兩年換mon都係拎維修單就得
以後買Apple Care+唔好話俾女友知
鬧一句蝕6千幾
師兄們,我的用途係咪用唔著vega20?
32gb ram 用唔用得著
定係16已經夠

用嚟執下相
Intel都冇新U系cpu俾apple
最新intel 10系嘅U系都最快要十月先賣街啦,仲要apple出名慢半拍先用
正常去執相 未試過爆RAM
除非你去合相

除咗呢次
試過合250張RAW變全景
用咗成一日時間處理同1TB HDD位
10系 10nm Ice Lake未有廠出
10系 14nm Comet Lake 嘅話Dell XPS13啱啱公布咗下星期美國出

就睇吓Apple有冇"Courage" 一年內update兩次MBP
對上一次極速改版都應該係iPad 3轉iPad 4
散貨多
點解要落士多買gift card再上網買?
有優惠?
我想問如果mac 有用iCloud photo 同步iPhone 嘅相,係咪會喺同時儲喺2個地方?好似咁:

Btw 我iCloud 相只係有41GB
可唔可以刪咗是但一個?
因為士多唔係部部custom spec都有
你要加ram加ssd換cpu嘅好多都要網上買先做到
又想食信用卡免息分期咪先落去士多買張gift card再上網買
Thx
想問吓有冇推薦嘅電腦袋for 13吋嘅Macbook pro 用
斷估就唔會啦
Apple未試過咁快手呢頭intel出新系列CPU嗰頭就即刻拎嚟用
16" 傳都係用9系咁大把
Steve Jobs 仲喺度嗰陣就試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞