做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike
係街屌你老母你會唔會打人~

唔會
巴打,你覺得時事題會問咩? 時事無咩溫到
仲有兩日就fib 警務知識方面溫左178 、15個單元、7個行動項目、服務承諾警司警戒、同埋警隊架構,仲差咩 求巴打指教一下

溫下市民獎 睇多D關於警政既新聞啦 你準備得幾齊加油

爸打想問下點為止警政新聞? 近排警方既行動?

答單問下 15個單元係指咩?係邊度搵到?
每日返工既流程係點?早更咁計
考督察有啲乜野tricky位要留意?
假設fib過左但又無問處境題 係咪代表低分pass
Gi 自我介紹係1分鐘定2分鐘?
爸打今日fib完等vetting
聽聞好大機會3月班
但如果想入5月班有冇辦法?
拖文件遲d交?
聽聞好大機會3月班
拖文件遲d交?

師兄今日in 9 點?
巴打 隔離post有巴打俾班黑社會中介撚冧油搞事, 報左警有咩可以俾佢保護下自己?

痴撚線!!連登仔追擊班中介撚俾人搞到上門淋黑油!
https://lihkg.com/thread/137293/page/18?ref=ios
巴打 隔離post有巴打俾班黑社會中介撚冧油搞事, 報左警有咩可以俾佢保護下自己?

https://lihkg.com/thread/137293/page/18?ref=ios

你哋會唔會放假都隨身帶委任證定驚唔見唔會帶

多數代表唔合格
考督察有啲乜野tricky位要留意?

你講緊咩環節先? 我無考過督察 不過你講具體D既話 我可能幫到你
巴打,你覺得時事題會問咩? 時事無咩溫到

關於警政同政府重大政策既新聞
每日返工既流程係點?早更咁計

翻到警署->換衫->落槍房攞槍+其他裝備->入彈->聽訓示->比呀sir簽notebook->飲茶時間(如果無波接)/做野->做野

輔警要拍卡 正規唔使

如果係admin pc 要寫OB 寫埋同更份同事既對講機機身編號 再交比電台

有時要負責朗讀crime message (罪案消息)
聽聞好大機會3月班
拖文件遲d交?

千祈唔好拖! 問問審查官啦 當然要有合理理由先可以推遲
過左三個月禁賽期, 又可以再報

-出入留意可疑人
-盡量唔好獨自出入
-有危險就移動到有人睇到既地方(例如大街) 如果有即時危險就報警啦
你哋會唔會放假都隨身帶委任證定驚唔見唔會帶

我會帶 其他同事多數會帶 除非長時間離開香港

多數代表唔合格

但係pass左 做埋 基本法

多數代表唔合格

但係pass左 做埋 基本法

所以覺得好奇怪就上來問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞