做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike
對於社會上有好多對警察批評嘅聲音,你有咩睇法?你覺得點樣可以解決宜家警民衝突嘅問題

政治問題唔好掉比警察解決 政府要回應民意先可以解決警民矛盾

其實班人將警察推俾建制好笨.

btw, 樓主有無諗住轉去咩部門做, CID仲係好忙, 唔係話轉左制好D咩?

可唔可以講多d CID嘅schedule?
凡有call就要出動+每日要準時返警署報到?
假期係點安排?
呢個要請教莊尼巴

谷精上腦先係cid

莊尼巴UB?
抄牌(泊車)有冇咩準則
其實學堂入面教d咩?
點解個個fd入完去都洗撚晒腦

體能 步操 法例 警務程序同技巧 武力使用 我喺學堂個陣唔覺有任何政治宣傳/洗腦 相信係部門既親建制文化搞到咁
對於社會上有好多對警察批評嘅聲音,你有咩睇法?你覺得點樣可以解決宜家警民衝突嘅問題

btw, 樓主有無諗住轉去咩部門做, CID仲係好忙, 唔係話轉左制好D咩?

假期係點安排?
呢個要請教莊尼巴

谷精上腦先係cid

莊尼巴UB?

好易自爆
不如講下你地入面點train 體能?
講出黎等大家知道要點練先可以handle 到班有槍既黑社會

體能係基本 要打贏警察 靠既係使用武器既技巧 仲有團隊合作同勇氣 學堂既體能鍛煉都係不外乎跑步/游水/掌上壓/引體上升/舉啞鈴/sit up呢D基本功 無咩秘密 最重要肯操練就得 我敢講 學堂個套鍛煉計劃唔係最理想既 但個環境對體能操練好有幫助

環境係指個氣氛?
大家一齊操 齊上齊落?

假期係點安排?
呢個要請教莊尼巴

谷精上腦先係cid

莊尼巴UB?

好易自爆

不如講下你地入面點train 體能?
講出黎等大家知道要點練先可以handle 到班有槍既黑社會

體能係基本 要打贏警察 靠既係使用武器既技巧 仲有團隊合作同勇氣 學堂既體能鍛煉都係不外乎跑步/游水/掌上壓/引體上升/舉啞鈴/sit up呢D基本功 無咩秘密 最重要肯操練就得 我敢講 學堂個套鍛煉計劃唔係最理想既 但個環境對體能操練好有幫助

環境係指個氣氛?
大家一齊操 齊上齊落?

係 好熱血
其實學堂入面教d咩?
點解個個fd入完去都洗撚晒腦

體能 步操 法例 警務程序同技巧 武力使用 我喺學堂個陣唔覺有任何政治宣傳/洗腦 相信係部門既親建制文化搞到咁

一來, 二來反建制一早屌左警察先, 咁警察俾人屌唔同會撐你反建制咩
反建制成日整D假想敵推人向建制
係咪in差人大部分都係睇樣? 我有朋友老豆係差人 佢同我講基本上個樣唔係恰下恰下都入到
800米係咪會有一個考官負責mark no. 先後次序,一個負責計時?

一個考官負責mark no. +時間,一個負責計時
跑就成堆人(10-15個)一齊跑
假期係點安排?

推多次先
似乎做cid嘅師兄真係好忙
假期係點安排?

推多次先
似乎做cid嘅師兄真係好忙

我只係有值日班, 都係番早午晚三更.
係咪in差人大部分都係睇樣? 我有朋友老豆係差人 佢同我講基本上個樣唔係恰下恰下都入到

我都有朋友係咁
係咪屋企人做警察 成功率高d
就黎入班 有冇咩野要注意呀巴打

千祈唔好溝副處長個女

千祈唔好溝副處長個女

識野喎巴打
陳祖光條友係咪淨係搞協會啲嘢, 本身職務可以唔使做

千祈唔好溝副處長個女

陳祖光條友係咪淨係搞協會啲嘢, 本身職務可以唔使做

唔係

醒醒目目 有心理準備要被剝奪睡眠同體力

我都有朋友係咁
係咪屋企人做警察 成功率高d

直系親屬做會有優勢

唔係 睇談吐同態度
巴打識唔識梁宇川
其實考pc 幾多個人爭1個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞