做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike
咩係bedside
巴打 我宜家yr3 下年想考pi
有個馬會戶口 冇賭過錢 當時係有個朋友做馬會 幫佢追quota先開嘅 係咪cancel咗佢會好啲?唔該

有無賭過?

冇賭過
想問下
如果係深夜
係一個屋苑入面
有人投訴某戶發出嘈音(人聲)
但唔知確實係邊戶
咁點處理
PI同PC大約啲假期係點?兩者唔一樣?
想問下
如果係深夜
係一個屋苑入面
但唔知確實係邊戶
咁點處理

試答下先
如果有看更嘅問下知唔知邊戶,上樓視察
冇保安就就call返電台搵報案人,再聽下有冇噪音,冇就mark簿走人
等巴打指正
有個馬會戶口 冇賭過錢 當時係有個朋友做馬會 幫佢追quota先開嘅 係咪cancel咗佢會好啲?唔該

有無賭過?

冇賭過

都ok ge 扣少少分姐
但有得取消梗係取消 不過要三年時間先洗到底
想問下
如果係深夜
係一個屋苑入面
但唔知確實係邊戶
咁點處理

試答下先
冇保安就就call返電台搵報案人,再聽下有冇噪音,冇就mark簿走人
等巴打指正

如果報案人仍然聽到,但仍然唔知邊戶呢
AUS會收幾多個女仔?

大學生班?

有無賭過?

冇賭過

屌。。。好撚後悔幫佢tim
想問下
如果係深夜
係一個屋苑入面
但唔知確實係邊戶
咁點處理

試答下先
等巴打指正

搵報案人,去佢單位聽下到底啲人聲似係邊個方向 再搵下 搵唔到都無計

PI入職一年有18日VL
PC入職一年14日VL
最多儲到36日/28日
想問下
如果係深夜
係一個屋苑入面
但唔知確實係邊戶
咁點處理

試答下先
等巴打指正

試下搵lor, 通常都locate到
半夜3更嘈醒人叫人開門睇下你有冇發出燥音講唔通

有無賭過?

冇賭過

果陣我就係知申請左馬會戶口會好撚煩所以打死都唔申請
AUS會收幾多個女仔?

大學生班?

暑假班預3/4比1左右

有無賭過?

冇賭過

果陣我就係知申請左馬會戶口會好撚煩所以打死都唔申請

你就叻啦巴打
請問巴打會煩到咩地步?唔該巴打

PC入職一年14日VL
最多儲到36日/28日

I mean一個星期會off幾多日?
我冇入過馬會同賭場 有冇加分? 只係試過
遲還書
宜家新入職pc咩學歷多
毅進多唔多?定大學多?
幾時死
好仔唔當差,唔好同我講有例外

香港獨立之後

入過去咪知入面點
我冇入過馬會同賭場 有冇加分? 只係試過
遲還書

好少加分
得扣分
平時冇收到call普通巡邏緊wm果陣如果突然見到飛左幾架消防車/救護車停低左
會唔會主動行去睇下有冇野幫手?定係唔理直行直過除非台call去幫手?

警區同消防區既劃分唔同
要等電台嗌機你先知有咩事發生+關唔關自己區事

即係突然間黎左4-5架但係就算冇叫你嘅話都係直行直過就算?

當我依家個區有山腳同山頂兩個分段
我今日負責係山腳分段既咇分

依家電台話山頂分段有三級火 自然會有負責山頂分段既人/車上去支援
講真就算我真係想衝上山頂幫手都唔得啦 唔洗睇住自己條咇咩

有時聽到紅車白車響我都會聽下電話附近有咩事
電台無嗌落黎 咪姐係隔離環既事 我想理都無得理

跑馬地?

環頭出車多eat份呢D野係擺設
平時冇收到call普通巡邏緊wm果陣如果突然見到飛左幾架消防車/救護車停低左
會唔會主動行去睇下有冇野幫手?定係唔理直行直過除非台call去幫手?

警區同消防區既劃分唔同
要等電台嗌機你先知有咩事發生+關唔關自己區事

即係突然間黎左4-5架但係就算冇叫你嘅話都係直行直過就算?

當我依家個區有山腳同山頂兩個分段
我今日負責係山腳分段既咇分

依家電台話山頂分段有三級火 自然會有負責山頂分段既人/車上去支援
講真就算我真係想衝上山頂幫手都唔得啦 唔洗睇住自己條咇咩

有時聽到紅車白車響我都會聽下電話附近有咩事
電台無嗌落黎 咪姐係隔離環既事 我想理都無得理

跑馬地?

oops底已起

PC入職一年14日VL
最多儲到36日/28日

I mean一個星期會off幾多日?

一樣
兩個星期三日假
冇追post
做咗幾耐?覺得自己可以捱到幾耐不被黑化

一排啦

我都想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞