做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike

你講到好似好支持咁,如果有日你上頭叫你行頭打鳩示威者,你點揀?

插水扮受傷

如果再有下次會唔會調轉槍頭?

唔會

咁你打算點支持武裝革命達致香港獨立?

我都未知 可能提供情報? 戰術訓練?

情報係真係好緊要
點解唔諗下點解市民會由當你地係人民公僕變到人民公敵?
近依幾年先開始係咁
自己拎黎架仲死撐怪番市民?

乜你地屌警察係近幾年既事咩?
由抄你車牌開始,你地已經當警察係仇人嫁喇,扮咩姐。

人民公敵,做d你地市民唔鐘意既野就叫公敵

係咩,以前我一向好尊重警察,見到都點點到,直到你地喺我面前掟催淚彈,以後我當你哋係畜牲辦

著得同一套制服,就算得一個仆街警畜,全隊警隊都係警畜
當得差就應該預左,要怪就怪自己d禽獸同袍
點睇最近比喻差人做被逼害嘅猶太人個單野
你自己覺得羞唔羞恥
你d 同事大多數傾向覺得比喻得好啱定係者好錯
個日有無申請到集會 如果無,你覺得成件事表現到啲乜

蠢到不得了

羞恥

好多人堅持佢啱 話警察係比人逼害云云

表現到某D警察識玩法律 因為佢地聲稱機會係業務性質 公安條例唔適用
點解唔諗下點解市民會由當你地係人民公僕變到人民公敵?
近依幾年先開始係咁
自己拎黎架仲死撐怪番市民?

乜你地屌警察係近幾年既事咩?
由抄你車牌開始,你地已經當警察係仇人嫁喇,扮咩姐。

人民公敵,做d你地市民唔鐘意既野就叫公敵

係咩,以前我一向好尊重警察,見到都點點到,直到你地喺我面前掟催淚彈,以後我當你哋係畜牲辦

你自己諗下點解會掟催淚彈先,會唔會冇喇喇掟。
又係合理化自己做錯既野,覺得自己霸住條街係合情合法合理。

唉,香港人呀香港人,打開個電視睇下其他地方警察點樣對示威者喇,成日話香港警察乜乜柒柒,強烈譴責。

你有乜諗過點解D人要行出嚟?因為中共政府違背承諾,不照基本法僭建831框架,香港人迫到走投無路先出嚟,你地以為頂住警棍同催淚彈好過癮呀?我出嚟係為咗香港,為咗你同我既將來,為咗你同我地既子子孫孫。

不論呢一點,我同你講專業呀,你地明知831當日有大量人流,你地點解蠢到封鎖海富去政總既路,結果成幾千人迫死一角,人就不斷嚟,結果啲人咪忍唔住衝出馬路囉,如果當日你地唔係噤死蠢迫到人忍無可忍,會有人霸路?

第二件蠢事,竟然對手無寸鐵嘅市民放催淚彈, 結果激嬲更加多嘅市民係屋企衝出嚟街, 你哋冇第二點解決方法嘅咩, 依香港人嘅性格, 霸街三日已經全部返曬屋企,你估人哋唔攰㗎咩, 人地第日唔使返工嘅咩。 你哋咁樣對人人哋咪當你畜牲囉。

第三件蠢事,啲黑社會收咗錢,過嚟非禮同嘔毆打示威者,你哋竟然無動於衷, 啲人以為你哋咪同黑社會夾埋攞, 咁為啲人哋叫你哋到黑警囉, 鬧到而家,因為你哋同黑社會冇分別, 黑社會係要死全家嘅。

第四件蠢事, 拉人歸拉人,拉霸路既人冇唔覺得你哋有問題, 但係黑社會阻住蘋果日報出版你唔拉人, 藍絲打記者你唔拉, 但係啲局外人行街無端端畀你哋拉咗, 仲要係法庭上面講大話, 啲人點會唔憎你呀?

如果你係香港警察嘅話, 就跟返香港嘅規矩, 其他地方警察做既野關你叉事, 覺得人哋地方做差佬好, 就躝去果個地方做警察, 唔好對香港說三道四。

1) 警察係想趕走人 點知低估湧入既人潮

2) 其實由專業角度思考既話 就應該每日都清場 唔會比D人喺條路訓咁耐

3) 當日旺角警區人手不足+指揮官低估咗不顧一切手段送走藍屍體既後果 個日參與衝突既人多到拉唔曬

4) 管理層唔專業 要受政治壓力
係街屌你老母你會唔會打人~
以你所知有幾多成差佬真心覺得柒警係罪有應得?
如果好似你咁諗ga 人係少數 我真係覺得呢個香港好撚恐怖

極少數

唔撚係掛

犯撚哂法先係極少數人覺得罪有應得

sad but true

你有冇去屌柒佢地?
宜家七個警察圍毆一個綁住左嘅人,點解仲會有人撐

無 唔想比人排擠

因為喺佢地眼中 義氣>法律

出黎撑,唔係支持佢地打人合法/無罪
係判刑太重,aoabh量刑起點係監禁,最高判3年。
個官一鳩就判2年6個月,減到2年講到恩賜咁
我拉咁多aoabh,全部都係罰錢。

大家都係知法犯法,點解待遇唔同?
因為警察身份? 咁社工,學生,老師,教授襲警又點計?

理性討論下。

一人派支槍咪理性討論下。
做警犬大唔大壓力?
散仔平均幾耐比人屌一次老母?

極少數

唔撚係掛

你有冇去屌柒佢地?

無 唔想比人排擠

理性討論下。

社工可唔可以拉人出馬路然後打人2拳仲告人襲警?
學生可唔可以拉人出馬路然後打人2拳仲告人襲警?
教授可唔可以拉人出馬路然後打人2拳仲告人襲警?

極少數

唔撚係掛

你有冇去屌柒佢地?

無 唔想比人排擠

理性討論下。

社工可唔可以拉人出馬路然後打人2拳仲告人襲警?
學生可唔可以拉人出馬路然後打人2拳仲告人襲警?
教授可唔可以拉人出馬路然後打人2拳仲告人襲警?

社工可唔可9作證供都比法庭先設視為誠實可靠
學生可唔可9作證供都比法庭先設視為誠實可靠
教授可唔可9作證供都比法庭先設視為誠實可靠
會唔會查遊客區既蝗

你地見到蝗係咪好驚

極少數

唔撚係掛

你有冇去屌柒佢地?

無 唔想比人排擠

理性討論下。

無錯就係因為佢係警察身份
正正就係因為佢係執權者 建立於市民信任之上
所以一定係判重d
其實只要將身份轉成其他
就會明白

可能你岩 轉個身份就會明白
但係依家我淨知警察原是罪 ,做乜都比人屌。
簡單基本執法都比人屌,唔好講咩出得糧就預左比人屌,依家你報警要幫助 我地黎協助你,點解可以屌返轉頭,屌一個幫緊你既人。

依家既警察真係地底泥

因為而家警察個朵臭晒 破壞左警察同市民之間既信任
你有冇去警察集會?
有去個啲係自願定係上頭落order?
警察多唔多假放?

唔撚係掛

你有冇去屌柒佢地?

無 唔想比人排擠

理性討論下。

無錯就係因為佢係警察身份
正正就係因為佢係執權者 建立於市民信任之上
所以一定係判重d
其實只要將身份轉成其他
就會明白

可能你岩 轉個身份就會明白
但係依家我淨知警察原是罪 ,做乜都比人屌。
簡單基本執法都比人屌,唔好講咩出得糧就預左比人屌,依家你報警要幫助 我地黎協助你,點解可以屌返轉頭,屌一個幫緊你既人。

依家既警察真係地底泥

點解有同事做錯野累你地俾人屌,你地唔屌做錯嘅人,而係話人迫害你地?

如果7警出事後你地劃清界線而唔係死撐,搞埋啲白痴集會,你認為屌在職警察嘅人仲會唔會咁多?

唔係警察係原罪,而係你地依然是非不分
仲有兩日就fib 警務知識方面溫左178 、15個單元、7個行動項目、服務承諾警司警戒、同埋警隊架構,仲差咩 求巴打指教一下

溫下市民獎 睇多D關於警政既新聞啦 你準備得幾齊加油

爸打想問下點為止警政新聞? 近排警方既行動?
仲有兩日就fib 警務知識方面溫左178 、15個單元、7個行動項目、服務承諾警司警戒、同埋警隊架構,仲差咩 求巴打指教一下

睇警聲

有冇爸打近排考完分享下
做左幾耐?
點解會想做警察
由post 1開始睇,中間斷咗一排,估唔到仲繼續開

不過有樣嘢睇唔過眼,次次有撐警撚話市民成日鬧警察,樓主就和應,話市民唔體諒警察乜乜乜

我想講凡事有因必有果,市民點解會對警察咁反感,樓主自己最清楚。你啲同袍點對市民,人哋咪點對你囉 一樣米養百樣人,有人鐘意無理取鬧,呢啲都係你工作嘅一部份,所有服務性行業如是,唔好睇到自己咁高,而警察有公權力更加要克制自己。食得咸魚抵得渴,接受唔到市民批評就辭職。唔好忘記所有公務員都係公僕,接受市民監督、批評係天經地義,政府只係代理人。

唔好講咩警察都有好人,唔係個個都係黑警,你着呢套制服係代表香港警察,市民對你嘅觀感係你同你啲同事做過嘅嘢,學王喜話齋,着咗套制服就個撚個都一樣,撚知你黑警定警察 要怪就怪你啲同袍,唔係市民

仲有經過哂馬集會唔好再講咩一碌鳩打一船人呢啲廢話,事實上九成警察都係冇腦冇法治意識嘅藍絲黑警。警隊三萬人好似樓主識諗嘢一定有,但仆街黑警係主流,市民屌你都無可厚非,要放低身段嘅係有權有勢嘅警察,唔係市民
樓主你個間歇跑方法好chur..
樓主你個間歇跑方法好chur..

證明有效果咯
做左幾耐?
點解會想做警察

唔好意思 私隱唔會答

見識多D 同埋鐘意紀律部隊

有關警察既事 例如新增法例 警察行動等
你有冇去警察集會?
有去個啲係自願定係上頭落order?
警察多唔多假放?

大部分自願

舊制多 新制少咗
會唔會查遊客區既蝗

你地見到蝗係咪好驚

有可疑咪查

唔係
做警犬大唔大壓力?
散仔平均幾耐比人屌一次老母?

我唔係警犬 唔知道

睇運氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞