做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike
假設所有都正常順利,交表到入學堂一般要幾耐
FIB PASS

d散仔係咪好驚d大學生之後會做佢上司所以特別好禮貌
今日去screening 幾個都笑笑口咁
跟住eye test 因為我幾百度近視 百幾散光睇得好辛苦 佢係咁講好緊張呀 放鬆d 你睇到既 又比勁多時間我睇每隻字
最後瞇到隻眼勁細撞到大部分 pass左
但都見到有人過唔到要即刻走

完全唔係
就算大學生做到幫板,係就係上司,但一粒花on99玩番你都仲得
你去招募呢d場合梗係個個都好禮貌

巴打係pi

巴打老散升PI?

咁多人想做黑警
我唔憤怒,覺得好傷心

只係驗證左"if you can't beat them, join them"既投機心態 更何況 呢個社會總要有人肯做警察先得 個個唔做既話 邊個維持日常治安呢?

都係錢既問題 成日都講,5年年資就3萬,對大部分人黎講係非常吸引
假設所有都正常順利,交表到入學堂一般要幾耐

有兩個月,有超過半年,甚至更耐
咁多人想做黑警
我唔憤怒,覺得好傷心

只係驗證左"if you can't beat them, join them"既投機心態 更何況 呢個社會總要有人肯做警察先得 個個唔做既話 邊個維持日常治安呢?

都係錢既問題 成日都講,5年年資就3萬,對大部分人黎講係非常吸引

20歲入行,27歲就頂薪,搏既上下vices,TF,玩埋值日,40歲等掛柴,頂薪又上到3雞幾4雞
打紙返學堂教,又RRR Duty

係個宿舍要12碌,同埋多數無車位
FIB PASS

問左啲咩
咁多人想做黑警
我唔憤怒,覺得好傷心

20歲入行,27歲就頂薪,搏既上下vices,TF,玩埋值日,40歲等掛柴,頂薪又上到3雞幾4雞

翻學堂做aci跑游跑
武裝革命有咩構思
FIB PASS

問左啲咩

黎緊就fib
想問有無d要注意
溫極都唔夠咁
另外基本法好多野 驚記唔曬
武裝革命有咩構思

請參閱愛爾蘭獨立戰爭
我銀行成日都成千咁拎出黎洗
幾日就一次 純粹日常洗費
點解釋好
會唔會過唔到vetting
警隊點睇gay?
Pmp有email了,有冇巴打收到

有人係你面前執到銀包 之後交俾你 點做?

登記佢資料,同佢一齊點下有d 咩,再簽收,問佢d 野[唔包有個人資料既物品], 三個月後找唔到物主,想唔想拎 ,之後比佢走,我就番報房入野,再交比證物室
咁多人想做黑警
我唔憤怒,覺得好傷心

唔係有色弱我都做
咁多人想做黑警
我唔憤怒,覺得好傷心

唔係有色弱我都做

色弱唔得架咩
Vetting 財務唔係咁好 有冇機會入班
咁多人想做黑警
我唔憤怒,覺得好傷心

唔係有色弱我都做

巴打我又係 但未試過去到色測
有關品格審查想請教:
我呀哥好耐之前去澳門打工被澳門方面認為係黑工遣返香港跟住一年唔可以去澳門,佢唔知自己有無留案底,咁香港會唔會查到然後影響到我審查?
有關品格審查想請教:
我呀哥好耐之前去澳門打工被澳門方面認為係黑工遣返香港跟住一年唔可以去澳門,佢唔知自己有無留案底,咁香港會唔會查到然後影響到我審查?

應該無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞