做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike
個日見完輔警,
點知成3個月先考體能miss左,撞正旅行唔記得覆去唔到,
現家再報好,定遲下先報番好
咩都唔擔心 係比較擔心vetting 中學操行超級差

點差法

中二喺學校貪玩叫幾個同學攞左個同學個銀包 一齊記個大過 佢地個大過罪名係偷竊 我個就教唆他人作不法行為

中五食煙同爬窗記左兩個大過 個名係蓄意引發危險事件

其他就欠功課,不守秩序,校服問題。。。記左九個缺點 本來要踢岀校 不過求情就最尾無
我就無被人拉過 警司警誡同案底
屌。。。我其實都解釋到嘅 不過係擔心姐
多唔多係類似我呢啲情況?

嘩 都幾惡劣 多過5個缺點 就要喺審查個陣解釋每個缺點既原因 祝你好運

招募組應該會send份野去你學校 問操行 得閒返去打聲招呼啦
新仔係咪會成日比老屎忽玩
點睇上年初一單野

話說有FRD被偷拍去報驚 D驚渣好冇禮貌咁對待佢
香港驚察真係黑暗醜惡

太早做喇 搞到好多人犧牲咗 準備不足 戰術上成功但戰略上失敗

咁衰有無紀錄低班警察既編號

你講到好似好支持咁,如果有日你上頭叫你行頭打鳩示威者,你點揀?

插水扮受傷
新仔係咪會成日比老屎忽玩

以前比較嚴重 我做新人個陣既老師傅們都好好人 好肯教野
個日見完輔警,
點知成3個月先考體能miss左,撞正旅行唔記得覆去唔到,
現家再報好,定遲下先報番好

你照報啦 不過“唔記得覆”會嚴重扣印象分
當你大學畢業出黎做散仔 係咪只係會升到最高級既散仔?升唔到督察?要做咩先升到督察
仲有兩日就fib 警務知識方面溫左178 、15個單元、7個行動項目、服務承諾警司警戒、同埋警隊架構,仲差咩 求巴打指教一下
仲有兩日就fib 警務知識方面溫左178 、15個單元、7個行動項目、服務承諾警司警戒、同埋警隊架構,仲差咩 求巴打指教一下

溫下市民獎 睇多D關於警政既新聞啦 你準備得幾齊加油
當你大學畢業出黎做散仔 係咪只係會升到最高級既散仔?升唔到督察?要做咩先升到督察

可以參加內部晉升計劃 或者公開
以你所知有幾多成差佬真心覺得柒警係罪有應得?
如果好似你咁諗ga 人係少數 我真係覺得呢個香港好撚恐怖

極少數

唔撚係掛

犯撚哂法先係極少數人覺得罪有應得

sad but true

你有冇去屌柒佢地?
宜家七個警察圍毆一個綁住左嘅人,點解仲會有人撐

極少數

唔撚係掛

你有冇去屌柒佢地?

無 唔想比人排擠

因為喺佢地眼中 義氣>法律
續上post

部Motorola 不嬲都check 到,不過入機一定慢過你叫上台,但有時電台繁忙,會叫你地自己用機check

部機check 到咩?

唔該師兄 我地既無線電點會查到電臺先可以睇ponics

你都on9
笑撚死我
返學堂dum多幾個月先出嚟行beat啦

唔通攞部機出黎 send短訊比電臺再等佢覆咩 打電話問台長仲快手

你有無聽過4個字叫電台繁忙
同埋我而家係笑緊你唔知呢個function

太少用通常都係wait one 等一陣再call

唔好意思,即係點?
即係部機係咪睇到我資料?
其實我有D驚,佢拎住我張身份證係到入資料咁

部機唔得 佢係入你資料 用短訊模式send比電臺 電臺查完 就send翻答案比你睇 個操作好似sms

個答案如果正常係咪簡單答放行咁
屋企人做警察有無分加
因爲唔舒服無去到AUS體能測試,已經send email去解釋同道歉,距會唔會俾機會我改日期考?

多數會既
屋企人做警察有無分加

直系親屬做既話 審查個陣有分加

溫下市民獎 睇多D關於警政既新聞啦 你準備得幾齊加油

上面爸打可以溫埋992 電子報案

fib同gi係咪都有機會問警政既新聞同警務知識?
話說998係咩黎?

極少數

唔撚係掛

你有冇去屌柒佢地?

無 唔想比人排擠

因為喺佢地眼中 義氣>法律

出黎撑,唔係支持佢地打人合法/無罪
係判刑太重,aoabh量刑起點係監禁,最高判3年。
個官一鳩就判2年6個月,減到2年講到恩賜咁
我拉咁多aoabh,全部都係罰錢。

大家都係知法犯法,點解待遇唔同?
因為警察身份? 咁社工,學生,老師,教授襲警又點計?

理性討論下。

無錯就係因為佢係警察身份
正正就係因為佢係執權者 建立於市民信任之上
所以一定係判重d
其實只要將身份轉成其他
就會明白
我當你講既嘢全部都係真
你話你拉得幾個人
即係做左無耐啦
話聲你知個部門其實好撚大
你識既嘢見既嘢其實好少
你走多幾個位之後再諗下自己係咪仲高人一等

咁你點睇今次黑警班集會?

我又唔係佢
無諗住玩你問我答
同埋我都無講過我係黑警

即係冇意見或者唔批評=諗野唔係當自己高人一等?

我都想咁問佢

我話你覺得自己高人一等唔係因為你有意見/識批評
而係你講乜乜識諗嘢唔啱做警察
我當你講既嘢全部都係真
你話你拉得幾個人
即係做左無耐啦
話聲你知個部門其實好撚大
你識既嘢見既嘢其實好少
你走多幾個位之後再諗下自己係咪仲高人一等

咁你點睇今次黑警班集會?

我又唔係佢
無諗住玩你問我答
同埋我都無講過我係黑警

即係冇意見或者唔批評=諗野唔係當自己高人一等?

我都想咁問佢

我話你覺得自己高人一等唔係因為你有意見/識批評
而係你講乜乜識諗嘢唔啱做警察

同埋關於我點解要屌你
我仲有好多嘢想講
只不過廢是咁公開講
你師父無教你用beat radio check 過 code5/6????
我aci 都無教,係個散camp 師兄教我,但要dup 低頭入資料又慢,所以比較少用,check 完隔幾秒就會有messenge 既result,如果 wanted 既話,電台即刻同你對資料

續上post

部Motorola 不嬲都check 到,不過入機一定慢過你叫上台,但有時電台繁忙,會叫你地自己用機check

部機check 到咩?

唔該師兄 我地既無線電點會查到電臺先可以睇ponics
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞