做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike
拉過幾多個犯

有無上過庭

幾個啦

咩性質?入定唔入

有無無commendation

盜竊

dc
續上post

部Motorola 不嬲都check 到,不過入機一定慢過你叫上台,但有時電台繁忙,會叫你地自己用機check

部機check 到咩?

唔該師兄 我地既無線電點會查到電臺先可以睇ponics
差佬曬馬之後畀德國同以色列大使館屌, 你啲同事有咩反應?

佢地覺得自己無辜

經過曬馬之後 ,佢哋啲士氣有冇增加到?

好似打咗雞血咁
警隊做左咁多柒野有冇令你覺得做差佬蒙羞
你d朋友點睇你做呢行
fib時事準備可以注意邊方面既新聞?
點睇咁多黑警去集會?知唔知係員佐級既多定係其實督察級都好多會去?

坦白講,完全無法理解去個d黑警諗乜,咁樣曬馬法係倒退四十年,對警隊長遠一d好處都冇

好撚失望 乜級別都有

同意 不過識諗野就唔適合做警察啦

其實你仲衰撚過啲黑警
識諗嘢唔適合做警察
你以為自己高人一等呀?
正宗又要做雞又要攞貞節牌坊

唔係邊個高等既問題 而係有無好好運用自己批判思維既問題

即係你覺得你批判性思考好叻
人地個個唔撚識
咁你唔係覺得自己叻過人係點?
樓主分分鐘你啲operation嘢完全唔撚掂
例又唔撚熟

咁的確好過大部分同事既 專業技能同知識黎講 正正常常啦

你以為自己邊位
自視咁高
不如唔好撈喇
浪費左你一個人才
續上post

部Motorola 不嬲都check 到,不過入機一定慢過你叫上台,但有時電台繁忙,會叫你地自己用機check

部機check 到咩?

你都on9
笑撚死我
返學堂dum多幾個月先出嚟行beat啦
有冇打鳩示威者?
唔好話咩身在曹營心在漢
你站喺前線面對示威者你支持香港獨立有咩用?
你為份工出賣信念?
警隊做左咁多柒野有冇令你覺得做差佬蒙羞
你d朋友點睇你做呢行

都幾

覺得我好慘
fib時事準備可以注意邊方面既新聞?

警政
點睇咁多黑警去集會?知唔知係員佐級既多定係其實督察級都好多會去?

坦白講,完全無法理解去個d黑警諗乜,咁樣曬馬法係倒退四十年,對警隊長遠一d好處都冇

好撚失望 乜級別都有

同意 不過識諗野就唔適合做警察啦

其實你仲衰撚過啲黑警
識諗嘢唔適合做警察
你以為自己高人一等呀?
正宗又要做雞又要攞貞節牌坊

唔係邊個高等既問題 而係有無好好運用自己批判思維既問題

即係你覺得你批判性思考好叻
人地個個唔撚識
咁你唔係覺得自己叻過人係點?
樓主分分鐘你啲operation嘢完全唔撚掂
例又唔撚熟

咁的確好過大部分同事既 專業技能同知識黎講 正正常常啦

你以為自己邊位
自視咁高
不如唔好撈喇
浪費左你一個人才

的確諗緊呢個問題
有冇打鳩示威者?
唔好話咩身在曹營心在漢
你站喺前線面對示威者你支持香港獨立有咩用?
你為份工出賣信念?

無打過

我都未知有乜用 希望有一日我既職位同技能可以有幫助

唔係
差佬曬馬之後畀德國同以色列大使館屌, 你啲同事有咩反應?

佢地覺得自己無辜

經過曬馬之後 ,佢哋啲士氣有冇增加到?

好似打咗雞血咁

巴打,見你講野似個人,我先同你講,差佬呢行無得救,是非對錯都分唔清,不如早走早著

諗緊啦
續上post

部機check 到咩?

你都on9
笑撚死我

唔通攞部機出黎 send短訊比電臺再等佢覆咩 打電話問台長仲快手
我當你講既嘢全部都係真
你話你拉得幾個人
即係做左無耐啦
話聲你知個部門其實好撚大
你識既嘢見既嘢其實好少
你走多幾個位之後再諗下自己係咪仲高人一等
續上post

部機check 到咩?

你都on9
笑撚死我

唔通攞部機出黎 send短訊比電臺再等佢覆咩 打電話問台長仲快手

你有無聽過4個字叫電台繁忙
同埋我而家係笑緊你唔知呢個function
續上post

部機check 到咩?

你都on9
笑撚死我

仲有
用機check係電腦覆你
以你所知有幾多成差佬真心覺得柒警係罪有應得?
如果好似你咁諗ga 人係少數 我真係覺得呢個香港好撚恐怖
警隊內部係咪分左兩派?
聽聞上次單PPAP都搞到上面嘈嘈閉
有冇經歷過啲咩黑暗野
巴打有沒打算,或警隊有沒人打算組織一班真心為市民做事,分到事非對錯既人,去對抗果班上司,進行內部抗爭對警隊進行改革
續上post

部機check 到咩?

你都on9
笑撚死我

太少用通常都係wait one 等一陣再call
我當你講既嘢全部都係真
你話你拉得幾個人
即係做左無耐啦
話聲你知個部門其實好撚大
你識既嘢見既嘢其實好少
你走多幾個位之後再諗下自己係咪仲高人一等

我都知部門大既 但有位前輩真係講得好啱 “新人雖然未識好多野 但未染上好多部門既壞習慣” 我相信好多同事既專業技能都好卓越 但相應地 入個染缸耐就會比部門文化中唔好既野影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞