做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike
2字頭做到督察真係人中之龍
做5年 成5皮野

有保留

邊只50K呀
對於社會上有好多對警察批評嘅聲音,你有咩睇法?你覺得點樣可以解決宜家警民衝突嘅問題

政治問題唔好掉比警察解決 政府要回應民意先可以解決警民矛盾

其實班人將警察推俾建制好笨.

btw, 樓主有無諗住轉去咩部門做, CID仲係好忙, 唔係話轉左制好D咩?

想留喺軍裝部發展 唔太有興趣去便裝單位
對於社會上有好多對警察批評嘅聲音,你有咩睇法?你覺得點樣可以解決宜家警民衝突嘅問題

btw, 樓主有無諗住轉去咩部門做, CID仲係好忙, 唔係話轉左制好D咩?

可唔可以講多d CID嘅schedule?
凡有call就要出動+每日要準時返警署報到?
假期係點安排?
呢個要請教莊尼巴
做5年 成5皮野

有保留

邊只50K呀

PI入職42k?
想問下有無人知Pmp 出左email未?thx

第一日in既都未收到

我聽人講三月出,以為無我份添
啱啱收到FIB fail letter 要七月先可以再報
做5年 成5皮野

有保留

邊只50K呀

PI入職42k?

最高42k
其實學堂入面教d咩?
點解個個fd入完去都洗撚晒腦
做5年 成5皮野

有保留

邊只50K呀

PI入職42k?

最高42k

督察喎
PI EI 有無tips
做5年 成5皮野

有保留

邊只50K呀

PI入職42k?

最高42k

督察喎

最高起薪點好似係42xxx

可唔可以講多d CID嘅schedule?
凡有call就要出動+每日要準時返警署報到?
假期係點安排?
呢個要請教莊尼巴

谷精上腦先係cid
啱啱收到FIB fail letter 要七月先可以再報

巴打幾時fib?
想問下入到FIB你咪基本上入硬?
我下星期2去FIB
我下星期2去FIB

上面咪有人fail左law 你幾時報?
我下星期2去FIB

我見之前小組個陣好似好易入咁
我小組個到成組入晒
仲要有個呀叔唔著老西比人屌到化
呀sir叫佢改野唔好用塗改液
叫佢劃左佢再簽名
佢夠膽死轉頭即刻問呀sir借塗改液
我下星期2去FIB

我小組個到成組入晒
叫佢劃左佢再簽名

小組都要著老西咩, 唔係FIB先要著架咩

第一日in既都未收到

依家先三月頭

Ching 你如果收到係到講聲,thx
我下星期2去FIB

我小組個到成組入晒
叫佢劃左佢再簽名

我個組有條友冇著比個呀sir屌
我下星期2去FIB

我小組個到成組入晒
叫佢劃左佢再簽名

我個組有條友冇著比個呀sir屌

好多人仲係咁講smart casual就得

第一日in既都未收到

依家先三月頭

Ching 你如果收到係到講聲,thx

我都等緊,好驚冇
不如講下你地入面點train 體能?
講出黎等大家知道要點練先可以handle 到班有槍既黑社會

體能係基本 要打贏警察 靠既係使用武器既技巧 仲有團隊合作同勇氣 學堂既體能鍛煉都係不外乎跑步/游水/掌上壓/引體上升/舉啞鈴/sit up呢D基本功 無咩秘密 最重要肯操練就得 我敢講 學堂個套鍛煉計劃唔係最理想既 但個環境對體能操練好有幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞