做緊警察 你問我答 (5)

1001 回覆
41 Like 251 Dislike
你師父無教你用beat radio check 過 code5/6????
我aci 都無教,係個散camp 師兄教我,但要dup 低頭入資料又慢,所以比較少用,check 完隔幾秒就會有messenge 既result,如果 wanted 既話,電台即刻同你對資料

續上post

部Motorola 不嬲都check 到,不過入機一定慢過你叫上台,但有時電台繁忙,會叫你地自己用機check

部機check 到咩?

唔該師兄 我地既無線電點會查到電臺先可以睇ponics

+1 我都係落咗環頭先知道
我當你講既嘢全部都係真
你話你拉得幾個人
即係做左無耐啦
話聲你知個部門其實好撚大
你識既嘢見既嘢其實好少
你走多幾個位之後再諗下自己係咪仲高人一等

咁你點睇今次黑警班集會?

我又唔係佢
無諗住玩你問我答
同埋我都無講過我係黑警

即係冇意見或者唔批評=諗野唔係當自己高人一等?

我都想咁問佢

我話你覺得自己高人一等唔係因為你有意見/識批評
而係你講乜乜識諗嘢唔啱做警察

警察既天職係服從(合法)命令 唔容許有遲疑既空間 諗野多既人容易遲疑 所以唔係最適合擔任警務工作
讀完中學 5條2去考 機會大唔大

你係一讀完就即刻考?

唔係 隔多一年去考

你係一讀完就即刻考?

唔係 隔多一年去考

其間讀過HD 不過quit左
我當你講既嘢全部都係真
你話你拉得幾個人
即係做左無耐啦
你識既嘢見既嘢其實好少

我又唔係佢
無諗住玩你問我答
同埋我都無講過我係黑警

我都想咁問佢

警察既天職係服從(合法)命令 唔容許有遲疑既空間 諗野多既人容易遲疑 所以唔係最適合擔任警務工作

如果呢個係你本身既意思
我無嘢好講
當我誤會左你
但你講既乜乜天職
我都係笑左
根本好多嘢要你自己揸莊
警犬食屎
我當你講既嘢全部都係真
你話你拉得幾個人
即係做左無耐啦
你識既嘢見既嘢其實好少

我又唔係佢
無諗住玩你問我答
同埋我都無講過我係黑警

我都想咁問佢

如果呢個係你本身既意思
我無嘢好講
當我誤會左你
但你講既乜乜天職
我都係笑左
根本好多嘢要你自己揸莊

具體D講 服從係本份 細節就可以彈性處理
警犬食屎

佢地會餓死架

你係一讀完就即刻考?

唔係 隔多一年去考

咁你同其他人對比下自身條件喇 加油啦
以你所知有幾多成差佬真心覺得柒警係罪有應得?
如果好似你咁諗ga 人係少數 我真係覺得呢個香港好撚恐怖

極少數

唔撚係掛

犯撚哂法先係極少數人覺得罪有應得

sad but true

你有冇去屌柒佢地?
宜家七個警察圍毆一個綁住左嘅人,點解仲會有人撐

無 唔想比人排擠

因為喺佢地眼中 義氣>法律

出黎撑,唔係支持佢地打人合法/無罪
係判刑太重,aoabh量刑起點係監禁,最高判3年。
個官一鳩就判2年6個月,減到2年講到恩賜咁
我拉咁多aoabh,全部都係罰錢。

大家都係知法犯法,點解待遇唔同?
因為警察身份? 咁社工,學生,老師,教授襲警又點計?

理性討論下。

無錯就係因為佢係警察身份
正正就係因為佢係執權者 建立於市民信任之上
所以一定係判重d
其實只要將身份轉成其他
就會明白

可能你岩 轉個身份就會明白
但係依家我淨知警察原是罪 ,做乜都比人屌。
簡單基本執法都比人屌,唔好講咩出得糧就預左比人屌,依家你報警要幫助 我地黎協助你,點解可以屌返轉頭,屌一個幫緊你既人。

依家既警察真係地底泥

唉 市民用消費者心態對待警察吖嘛 有D人以為自己係大客 發洩落警察度
有冇比同事查身分證/想查休班警身分證?最後點
點解唔諗下點解市民會由當你地係人民公僕變到人民公敵?
近依幾年先開始係咁
自己拎黎架仲死撐怪番市民?
我覺得警察要提高到大學畢業先比做
有冇做過被逼支持惡法嘅事?

利申:
之前有份工老細係民賤聯議員,
果時佔中,喺公司派果啲一人一名反佔中嘅信,
HR 阿頭拎住封野,一個一個員工咁搵我地簽,
我果時簽左

雖然之後因為呢件事誘發我冇做,但係我覺得當時自己係低賤嘅
多唔多本土撚係裡面?
點睇上年初一單野

話說有FRD被偷拍去報驚 D驚渣好冇禮貌咁對待佢
香港驚察真係黑暗醜惡

太早做喇 搞到好多人犧牲咗 準備不足 戰術上成功但戰略上失敗

咁衰有無紀錄低班警察既編號

你講到好似好支持咁,如果有日你上頭叫你行頭打鳩示威者,你點揀?

插水扮受傷

如果再有下次會唔會調轉槍頭?
點解唔諗下點解市民會由當你地係人民公僕變到人民公敵?
近依幾年先開始係咁
自己拎黎架仲死撐怪番市民?

乜你地屌警察係近幾年既事咩?
由抄你車牌開始,你地已經當警察係仇人嫁喇,扮咩姐。

人民公敵,做d你地市民唔鐘意既野就叫公敵

市民幾時無屌過警察
點睇上年初一單野

話說有FRD被偷拍去報驚 D驚渣好冇禮貌咁對待佢
香港驚察真係黑暗醜惡

太早做喇 搞到好多人犧牲咗 準備不足 戰術上成功但戰略上失敗

咁衰有無紀錄低班警察既編號

你講到好似好支持咁,如果有日你上頭叫你行頭打鳩示威者,你點揀?

插水扮受傷

如果再有下次會唔會調轉槍頭?

唔會
多唔多本土撚係裡面?

近乎0
有冇做過被逼支持惡法嘅事?

利申:
之前有份工老細係民賤聯議員,
果時佔中,喺公司派果啲一人一名反佔中嘅信,
HR 阿頭拎住封野,一個一個員工咁搵我地簽,
我果時簽左

雖然之後因為呢件事誘發我冇做,但係我覺得當時自己係低賤嘅

唉 身不由己既

無比人逼
吠兩聲黎睇下

唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞