True wireless 真無線耳機討論(2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
本來我用緊 the headphone
今日換左電話之後search極都見唔返
試過分別連其他device都得
係咪冇得救

要攞去整但係搵唔返貼紙係咪玩完

https://support.bragi.com/hc/en-us/articles/115000132605-The-Headphone-How-do-I-reset-the-memory-of-paired-devices-
早幾日買左dash 用左陣走左去update 2.2
Update失敗之後而家用唔到
問左bragi support個邊
叫我分別兩隻連電腦reset
但係而家得右耳連到電腦
左耳連唔到
已經再同個邊講左個問題 未有回覆

重可以點做

我情況同你一樣,你點連返左耳?

Bragi Dash Recover Update
If the left Dash won't mount, try this:

Mount the left Dash and right Dash at the same time and perform a Recovery update simultaneously on both sides. In some cases this enabled the mounting of The left Dash if it wasn't possible earlier.

1) Make sure, the case is charged
2) Insert both The left Dash and The right Dash and attach it to the computer via the USB (leave it attached)
3) Press the reset button of the case for 1 second
4) After a few seconds "The Dash" should show up in file manager twice (2x).(Sometimes it won't, continue in either way)
5) Now press the reset button of the case for 5 seconds until the LED of The Case (next to the USB port) blinks red three times and wait for a few seconds.
6) You should now see "THE DASH" again two times in your Explorer/Finder. You can identify The left Dash by the lower storage size of about ~5MB and no My Music folder inside
7) Put the left side rapid update file fwthedash_bl.bra on The left Dash ( http://update.bragi.com/firmware/latest/fwthedash_bl.bra ) and the right side update file fwthedash_br.bra on The right Dash ( http://update.bragi.com/firmware/latest/fwthedash_br.bra ).
8) After you copied both files to the respective Dash, disconnect the USB cable (don't reconnect.)
9) The Dash will begin to blink rapidly which indicates the update has begun, it can take a few seconds before this starts. Once your Dash is breathing as normal the update is completed. This process takes between 5 to minutes. It is possible that the LED of the Dash might breath red, indicating that the battery was empty and is now charging.
10) Your Dash is now recovered. Let it charge and have fun with it.

Thx!!
岩岩拎左返黎air by crazybaby

真係幾靚 配對唔知係咪要2隻一齊撳先得, 行過隔離房, 有牆隔左, 會斷斷續續。電腦睇youtube無delay 但有時斷斷地 唔知係咪唔夠電, 依家再叉多陣先
反而第一次試電話就有delay, 再配對多一次就無事。
一陣拎出街試下先

真係幾靚 配對唔知係咪要2隻一齊撳先得, 行過隔離房, 有牆隔左, 會斷斷續續。電腦睇youtube無delay 但有時斷斷地 唔知係咪唔夠電, 依家再叉多陣先
一陣拎出街試下先

係咪右耳有缺陷
上網話右邊成日斷

一陣拎出街試下先

係咪右耳有缺陷
上網話右邊成日斷

應該係 又唔係好嚴重既其實
每次pair 完頭幾下都會咁, 之後就無乜事
試過用手掩住左耳, 就會收唔到, 拎開返就無事
掩右耳yu無影響

一陣拎出街試下先

係咪右耳有缺陷
上網話右邊成日斷

掩右耳yu無影響

有冇試過係地鐵同人傾電話 人地聽得清唔清楚你講野?
想買個少斷線同埋隔音好既,有咩好推介?
音質一般都得
Airpod唔係入耳所以ban左

一陣拎出街試下先

係咪右耳有缺陷
上網話右邊成日斷

掩右耳yu無影響

地鐵就無試過, 係街試過就無事
依家叉滿左出街 再試下run

一陣拎出街試下先

係咪右耳有缺陷
上網話右邊成日斷

掩右耳yu無影響

上佢fb好似好多人話佢右邊有問題

一陣拎出街試下先

係咪右耳有缺陷
上網話右邊成日斷

掩右耳yu無影響

上佢fb好似好多人話佢右邊有問題

尋日著短褲出街, 袋口位淺d, 無乜斷, 好似只得兩次
今日長褲出門, 袋口深小小, 企係到都有時斷
有咩內置 mp3 推薦??
The Dash pro?

一陣拎出街試下先

想問用唔用到耳棉?

一陣拎出街試下先

想問用唔用到耳棉?

我無試過呀, 因為屋企無..
想問下 onkyo e700bt同 w800bt 好唔好...上面話有少少問題,想問下呢兩個耳塞仲抵唔抵屌...

有得入歌好似得Bragi Dash (Pro) 同 三叔 gearX?

有得入歌好似得Bragi Dash (Pro) 同 三叔 gearX?

早幾日行旺角有間行貨賣1888

你可以行下

你可以行下

唔該巴打

你可以行下

唔該巴打

暫時用落都無咩問題 運動功能唔錯
耳lon 唔大 揀dash pro 定jabra elite aport 好?

之前買過rox wireless , 點戴都唔自然
耳lon 唔大 揀dash pro 定jabra elite aport 好?

之前買過rox wireless , 點戴都唔自然

去胃迅試試佢 成兩千蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞