True wireless 真無線耳機討論(2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想問check the headphone 既電量上佢個官方q&a都冇講

電話睇到
iPhone

即係android 冇方法睇到?

搵到方法了
想問check the headphone 既電量上佢個官方q&a都冇講

電話睇到
iPhone

可以試下用緊 我都用緊
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limi.baton
平平地 係咪pure hub 夠做
其實手機output 對用藍芽聽歌 音質係咪部部差唔多
有線就睇DAC AMP 果d
咁藍芽呢? 淨係睇音源?

藍芽係睇dac,行aac

我係講佢隻earphone入面嘅dac

所以earphone dac質素係最影響音質果part??
咁電話同earphone 之間通訊有無咩標準

應該係(好似係)
同埋earphone主要睇佢點調音,出嚟嘅音色係點,for咩類型音樂
通訊有標準(好似係),之前個post都有人貼過啲比較圖有寫
其實手機output 對用藍芽聽歌 音質係咪部部差唔多
有線就睇DAC AMP 果d
咁藍芽呢? 淨係睇音源?

藍芽係睇dac,行aac

我係講佢隻earphone入面嘅dac

所以earphone dac質素係最影響音質果part??
咁電話同earphone 之間通訊有無咩標準

應該係(好似係)
同埋earphone主要睇佢點調音,出嚟嘅音色係點,for咩類型音樂
通訊有標準(好似係),之前個post都有人貼過啲比較圖有寫

係呢個post第一頁先啱

電話睇到
iPhone

可以試下用緊 我都用緊
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limi.baton

我都係搵到呢個app 唔該巴打
換左個新既用左兩日, so far 都冇咩野,講電話其實可接受,我試過打俾人同埋人地用 the headphone 打俾我都聽到同講到(只係有背景聲,好像以前d電話咁

最麻煩都係唔聽除低左之後成日唔知熄左機未
有冇人知斷左連線佢係未隔一陣會自動熄?
換左個新既用左兩日, so far 都冇咩野,講電話其實可接受,我試過打俾人同埋人地用 the headphone 打俾我都聽到同講到(只係有背景聲,好像以前d電話咁

最麻煩都係唔聽除低左之後成日唔知熄左機未
有冇人知斷左連線佢係未隔一陣會自動熄?

你藍芽有熄 過一陣會自動熄
有無巴打知the headphone 送嗰對耳綿有無得買?
用左一個月兩邊爛哂
用左一個月兩邊爛哂

用左一個月兩邊爛哂

用左一個月兩邊爛哂

唔該兩位
搵日去配番先
屌 jabra elite sport大舊到痴撚線完全塞唔撚入
屌 jabra elite sport大舊到痴撚線完全塞唔撚入

冇試過先買?
我都對jabra 有興趣
好唔好?
希望phazon 生生性性出貨

幾靚仔喎
岩岩試完the headphone 同jabra

the headphone d 音質完全接受唔到wor...點解d巴打話唔錯

jabra就戴得唔算超fit 但音(重bass)同隔音一流
岩晒做運動用
希望shure / ue 果d 耳機大廠肯出呢類型耳機
希望phazon 生生性性出貨

幾靚仔喎

都唔知要幾時先出到貨

the headphone d 音質完全接受唔到wor...點解d巴打話唔錯

岩晒做運動用

你戴得唔好咋 佢隻tip戴得衰會隔唔到音加冇bass/細聲

岩晒做運動用

千一蚊同二千幾既分別
Jabra elite sports
The dash
Onkyo 點簡
想要防水 但the dash 好似音質又麻麻

岩晒做運動用

你戴得唔好咋 佢隻tip戴得衰會隔唔到音加冇bass/細聲

用棉好少少

冇試過先買?

就係去試完唔得
Jabra elite sports
The dash
Onkyo 點簡
想要防水 但the dash 好似音質又麻麻

the dash 一定唔好考慮

Onkyo overall會好聲d 今日去過百老X 而家買Onkyo仲送個$799既monster 運動earphone

但要防水運動既話 就一定係揀Jabra,
聲黎佢就bass強d

我自己今日買左Jabra $2290 因爲都係運動用夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞