True wireless 真無線耳機討論(2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
真心想請教各位

想問隻 Bose QC 35
無線耳機係音質上會唔會有 loss ?

小弟近排想換新無線耳機,本身用開earin m1的
但因為佢delay太勁,又唔支援通話.
想換隻聽到電話,睇片接受到delay程度的耳機,
請問各位有冇好推薦?
airpod

airpod隔音好差,唔介意貴少少
真心想請教各位

咁算了

所有既藍芽耳筒技術上都一定會有loss
有冇 the headphone 用家試過去代理度維修?我果隻左邊耳機突然冇聲,買左半個月咋

我都係

好似好多人都試過

我都係咁
我拎左上去維修到 佢比個對新既我
仲叫我要用電腦USB 叉電

岩岩去完代理度,佢都係換左對新耳機比我,仲送左個低電壓既火牛比我差耳機用
有冇 the headphone 用家試過去代理度維修?我果隻左邊耳機突然冇聲,買左半個月咋

我都係

好似好多人都試過

我都係咁

岩岩去完代理度,佢都係換左對新耳機比我,仲送左個低電壓既火牛比我差耳機用

用緊叉電話既火牛差佢
唉屌 之前用開個jabra rox 又壞鬼左 (壞第二次)
諗完拎去換完 當後備耳機用算
但係想買個新既true wireless

True wireless暫時性價比最好都仲係the headphone?
Erato muse 5 點睇?
同the headphone 差唔多價

用緊muse5, 換左comply foam 啲bass好撚勁. 音質千零蚊算係咁, 唯一唔掂係收音咪勁細聲, 講電話對方聽唔到我講咩

巴打有冇多啲評價,而家諗緊erato muse5 定係the headphone. 不過見一面倒推介the headphone

我見收音細聲就似得airpod 做得最好,反而想知muse 嘅接收整體得唔得,同delay 嚴唔嚴重

接收整體算唔錯, 冇乜斷.
我只係用黎聽歌, 冇睇片好難定論

我都係

好似好多人都試過

我都係咁

用緊叉電話既火牛差佢

我用iPhone 隻牛 有時用iPad 嗰隻
Erato muse 5 點睇?
同the headphone 差唔多價

用緊muse5, 換左comply foam 啲bass好撚勁. 音質千零蚊算係咁, 唯一唔掂係收音咪勁細聲, 講電話對方聽唔到我講咩

巴打有冇多啲評價,而家諗緊erato muse5 定係the headphone. 不過見一面倒推介the headphone

我見收音細聲就似得airpod 做得最好,反而想知muse 嘅接收整體得唔得,同delay 嚴唔嚴重

接收整體算唔錯, 冇乜斷.
我只係用黎聽歌, 冇睇片好難定論

我應該買呢隻,想要有埋個盒叉電
不過佢隻Apollo 細隻啲好似好睇好多,但貴好似一倍

我都係

好似好多人都試過

我都係咁

有咩要帶上去同埋有咩手續,我諗住聽日上去攪攪
真心想請教各位

咁算了

所有既藍芽耳筒技術上都一定會有loss

但我又睇中Bose 個降躁技術

如果多數岀街聽既
根本loss 唔loss 係冇分別
或者係你聽唔到有分別
因為已經俾環境噪音蓋咗

Bose 咁多store, 可以試下啱唔啱聲先

QC35 用家
尋日買左motorola verve ones music edition, 暫時都覺得唔錯,d聲幾好,冇斷線。

不過有個問題,只要我暫停/冇播野佢就會入standby mode. 再開始要0.幾秒。聽歌冇咩問題,但係當我用黎做其他野,例如査字典,就會聽唔到個發音。

想問其他牌子係咪都係咁?有冇方法解决?
想問下大家the headphone聽歌聽唔聽到6個鐘,我果隻聽到三個鐘多d已經自動熄機
想問下大家the headphone聽歌聽唔聽到6個鐘,我果隻聽到三個鐘多d已經自動熄機

聽唔到
我大約4h冇電,冇實際計過
但一定冇6h

聽唔到
但一定冇6h

好,原來係咁,幾驚係我果隻有問題先咁樣

聽唔到
但一定冇6h

6h好似係官方講
但多數實際使用都唔足

聽唔到
但一定冇6h

6h好似係官方講
但多數實際使用都唔足

頂多接近5個鐘 之前試過用到無電
我用到差不多五個半鐘先冇電
每日返工放工用一個鐘

聽唔到
但一定冇6h

6h好似係官方講
但多數實際使用都唔足

頂多接近5個鐘 之前試過用到無電

6點半聽到11點半
lm
The headphone 係唔係無防水? 做運動出汗會唔會好易壞? 同埋邊到買最扺
試左elite sport 同the dash
個陣帶上身覺得the dash 舒服d 就買左the dash
帶左成晚
覺得d聲又麻麻地
有冇人知衛訊買有冇機會換到
或者有冇手足有elite sports 想換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞