True wireless 真無線耳機討論(2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
買左 onkyo true wireless w800btb
主要聽 spotify - Bluetooth streaming 

我主要犧牲少少音質,玩輕便。
上網睇到 wireless 主要用 耳機(external dac) 解碼,處理音質

係咪代表我用邊部電話既分別都唔大
Bluetooth 4.0 v.s. 4.2 ??
或者我可以換邊部電話加強音效表現

做左 research, LG v20 無線上表現冇特別優勝之處.....

搭火車地鐵會唔會斷得好犀利
我想買,但之前商場試果陣斷到仆街
我朋友講左句,商場斷得咁勁,火車地鐵返放工時間咪斷得仲仆街
我就冇買到

過1-2日收貨
Amazon JP 特價 $1200, 即屌左

唔驚壞左無保咩?

x2,我都見到jp amazon平,但又驚易壞又盛,諗諗下都係等下一代(如果有) 先諗

但onkyo 真係斷到仆街。
隻bragi the earphone 有一日整左落地
有一邊就冇左聲

又係左耳?

係喎
巴打都試過?

因為壞右耳就會壞晒2隻
一邊冇聲就多數係左耳

我都係咁
等緊復活節假拎去整
廢撚到呢

好似好多巴打淨係壞左邊
我個隻最初左邊會間唔中斷下線, 後來左邊有雜聲完全聽唔到
一有雜聲我就放返入個盒度直至著返燈咁先聽到
但呢兩日點放都唔識著燈, 要插線叉電佢先著
試過淨係插住線叉左邊嗰陣我聽到有聲, 但一攞出嚟帶又無聲
有無其他巴打都試過係咁
隻bragi the earphone 有一日整左落地
有一邊就冇左聲

又係左耳?

係喎
巴打都試過?

因為壞右耳就會壞晒2隻
一邊冇聲就多數係左耳

我都係咁
等緊復活節假拎去整
廢撚到呢

好似好多巴打淨係壞左邊
我個隻最初左邊會間唔中斷下線, 後來左邊有雜聲完全聽唔到
一有雜聲我就放返入個盒度直至著返燈咁先聽到
但呢兩日點放都唔識著燈, 要插線叉電佢先著
試過淨係插住線叉左邊嗰陣我聽到有聲, 但一攞出嚟帶又無聲
有無其他巴打都試過係咁

拎去整
買左 onkyo true wireless w800btb
主要聽 spotify - Bluetooth streaming 

我主要犧牲少少音質,玩輕便。
上網睇到 wireless 主要用 耳機(external dac) 解碼,處理音質

係咪代表我用邊部電話既分別都唔大
Bluetooth 4.0 v.s. 4.2 ??
或者我可以換邊部電話加強音效表現

做左 research, LG v20 無線上表現冇特別優勝之處.....

搭火車地鐵會唔會斷得好犀利
我想買,但之前商場試果陣斷到仆街
我朋友講左句,商場斷得咁勁,火車地鐵返放工時間咪斷得仲仆街
我就冇買到

過1-2日收貨
Amazon JP 特價 $1200, 即屌左

唔驚壞左無保咩?

x2,我都見到jp amazon平,但又驚易壞又盛,諗諗下都係等下一代(如果有) 先諗

但onkyo 真係斷到仆街。

其中一個壞處
1000 $ 內各位巴打有咩介紹
有無巴打用緊or用過 qcy q29??
2-300幾抵屌
2-300幾抵屌

唔好買
2-300幾抵屌

唔好買

點解既
2-300幾抵屌

唔好買

點解既

買完你就知
phazon有未呀

比多少少買muse5

比多少少買muse5

推薦,用咗2個禮拜乜事都冇
極少斷,斷既係d冇乜人既位 可能咁啱有干擾
人多地方地鐵街都未斷過
有冇人知邊度有得買 muse 5 個耳機盒
岩岩係61m巴士跌左
已經報左失
有冇人知邊度有得買 muse 5 個耳機盒
岩岩係61m巴士跌左
已經報左失

啱啱睇晒樓上嘅post, 請問如果求收音清楚,大聲
音質較次要嘅話,邊隻會比較啱
啱啱睇晒樓上嘅post, 請問如果求收音清楚,大聲
音質較次要嘅話,邊隻會比較啱

AirPod
用左 the headphone 個幾月,近日有d問題:
正常充電半個鐘左右,左邊就會長著燈(充滿),充個幾鐘後,右邊都滿電就會長著。
近幾日,左邊充半個鐘後就熄燈,右邊就充到三個鐘都長閃唔會停
因為電量都用到 3-4 個鐘所以無理,
但尋晚同樣充左三個鐘後,今日只用左個幾鐘就無電
大家有冇咁情況?係咪要去修理?
用左 the headphone 個幾月,近日有d問題:
正常充電半個鐘左右,左邊就會長著燈(充滿),充個幾鐘後,右邊都滿電就會長著。
近幾日,左邊充半個鐘後就熄燈,右邊就充到三個鐘都長閃唔會停
因為電量都用到 3-4 個鐘所以無理,
但尋晚同樣充左三個鐘後,今日只用左個幾鐘就無電
大家有冇咁情況?係咪要去修理?

我都係近排左耳叉叉下會熄燈 但右邊正常
宜家入muse 5邊度抵屌?
想問藍牙耳機最遠使用範圍喺幾米

做gym想放個電話落gym房入面嘅kocker
想問藍牙耳機最遠使用範圍喺幾米

做gym想放個電話落gym房入面嘅kocker

用the dash
可以放歌入去
用緊the dash
又係斷到叫老母
仲諗住換onkyo w800bt,睇完巴打講一樣斷到屙撚
有冇巴打介紹下有邊隻放落右邊褲袋唔會聽歌疾下疾下
用緊the dash
又係斷到叫老母

THE DASH UP左上2.2都斷?
我用THE HEADPHONE就好少斷
前面巴打用MUSE 5都少斷
想真係唔斷既應該係得AIRPODS
用緊the dash
又係斷到叫老母

THE DASH UP左上2.2都斷?
我用THE HEADPHONE就好少斷
前面巴打用MUSE 5都少斷
想真係唔斷既應該係得AIRPODS

up左啦
放落右邊褲袋聽歌就立即疾下疾下
一定要揸住手機係胸前附近先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞