True wireless 真無線耳機討論(2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

手已入 今晚出開箱文

留名等包膠
各位巴打 請服用以下開箱文

首先小弟爬左文 發現巴打們介紹不同型號既耳機

Onkyo, Jarbe, The Headphone, Flat5 Aria One, Muse5 ,Moto

我既選擇條件為 $1000 左右, 要有Aptx 或 ACC 同埋充電盒,所以Muse 5 都係target. 但耳機最基本係音質, 所以我去左W記,因為話可以試聽晒。

今晚我試左3隻, 1) Muse 5 2) The Headphone 3) Aria One

size : 2 > 1 > 3
音質: 1 > 2
連線: 1 = 2 >>>>>3
性價比: 3 > 1 > 2

點解音質無左3, 因為佢連唔到線,係咁cut, 我都聽唔到

但3 做緊會員價 $980, 1 價錢$1198 同 3價錢$1298

最後我有9折

聽日會試下搭車 地鐵 再通知大家

感覺好方便!
The headphone 係唔係無防水? 做運動出汗會唔會好易壞? 同埋邊到買最扺

防汗唔防水 1千1百幾十 相差唔遠求撚其啦

最尾試勻咁多隻買咗erato muse 5
ipx5 防水, 充電盒有實晒。下隻有呢個spec 既選擇好似已經係jabra 兩千令蚊果隻, 而muse 5 都只係$1070
夠貼耳不在話下啲聲仲要好啱我
非常滿意

巴打係邊度入手呢 有興趣

見佢有埋Aptx 同AAc

同求

Sunion 賣緊1070, 至少係我見過最平

想問下斷線情況如何?

地鐵會差少少, 但未去到接受唔到。 其他場合大致ok!
各位巴打 請服用以下開箱文

首先小弟爬左文 發現巴打們介紹不同型號既耳機

Onkyo, Jarbe, The Headphone, Flat5 Aria One, Muse5 ,Moto

我既選擇條件為 $1000 左右, 要有Aptx 或 ACC 同埋充電盒,所以Muse 5 都係target. 但耳機最基本係音質, 所以我去左W記,因為話可以試聽晒。

今晚我試左3隻, 1) Muse 5 2) The Headphone 3) Aria One

size : 2 > 1 > 3
音質: 1 > 2
連線: 1 = 2 >>>>>3
性價比: 3 > 1 > 2

點解音質無左3, 因為佢連唔到線,係咁cut, 我都聽唔到

但3 做緊會員價 $980, 1 價錢$1198 同 3價錢$1298

最後我有9折

聽日會試下搭車 地鐵 再通知大家

感覺好方便!

我用iphone 6 plus 的, 但有部Sony Tablet Z 3, 行Aptx 真係幾好。

Muse 5 有4隻色, 任君選擇
啱啱發現聽啲音量會不斷左右shift 既音樂會窒到仆街
我用muse 5
我用muse 5

我用muse 5

Muse5根本係伏

阿波羅都話好d muse5既話不如買theheadphone
我用muse 5

我用muse 5

Muse5根本係伏

阿波羅都話好d muse5既話不如買theheadphone

點伏?
但 headphone都有唔少問題喎
行左個圈都搵唔到有the headphone 粒耳綿賣

有無巴打知邊到有同幾錢對?
耳綿爛左等於無得用

深水埗 福仁
行左個圈都搵唔到有the headphone 粒耳綿賣

有無巴打知邊到有同幾錢對?
耳綿爛左等於無得用

深水埗 福仁

price有兩間有報價 百六蚊
我用muse 5

Muse5根本係伏

點伏?

之前行商場唔知做乜喺咁窒
隻crazybaby air 幾時會公開發售 有沒人知?
我用muse 5

Muse5根本係伏

我親身試過 theheadphone 唔係咁神囉

Muse 5 點伏法?
the headphone 左邊無聲上咗代理
坐咗半個鐘就換對新嘅畀我

問咗原裝tips 40蚊兩對
有冇巴知earin m2幾時出
有冇巴知earin m2幾時出

之前官網話今年第一季。
Phazon 啲update連預計出貨都無埋
Phazon 啲update連預計出貨都無埋

慘慘豬
剛出個陣即買the headphone
初用買返黎覺得d聲仲廢過原裝apple耳筒
而家用kkbox執個equalizer之後
呀又好似好聲左喎
係用Spotify聽edm爭少少 有d拆
想問下SOUL InVibe有冇巴打用緊

好似無人提過...係咪廢到不值一提
隻crazybaby air 幾時會公開發售 有沒人知?

我11月back,而家都未知幾時收到
預佢今年內收到我已經覺得好好
我用muse 5

Muse5根本係伏

點伏?

我iphone 6用Muse 5都窒到想死
但轉左用iphone7 之後, 已經冇咁窒喇.
我用muse 5

Muse5根本係伏

點伏?

我iphone 6用Muse 5都窒到想死
但轉左用iphone7 之後, 已經冇咁窒喇.

呢個真係唯一缺點, 睇片有delay 係咪隻隻都會?
用完AirPod 再用呢個Post 果啲耳機,完全唔同層次

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞