[長文慎入] 練大隻!全部同我練大隻!

1001 回覆
4379 Like 190 Dislike
推!要好好保護身邊既人!
pish
呢句真 搬物資同走佬都快d
有去開嘅fitness…幫推支持下
文盲都上討論區?
咁你同啲毅進仔有乜分別
有心
過瘦 點食都無肉
米8 58kg點算
想大隻啲
只有食唔夠,你試下一日六餐,餐餐都係肉菜飯,食到上心口都食多兩啖,維持兩星期,包重
試過 我會嘔返出黎
最重得60kg 再上就上唔到
我嗰時係set死自己一日內要拉夠二百下,但我每次都係得幾下貨仔,最後分四五十次先拉得完,拉咗幾個鐘
最緊要係持之以恆,而家我最大下數三十二下,二百下引體半個鐘應該拉得完練咗兩年到,俾你參考下
同埋你要預你淨係拉引體、做掌上壓係唔會令你變到好大隻,但會令你體能、身體協調勁撚fit,實用向,好適合發夢抗爭用,所以都建議大家放時間落去
我想join
有無唔洗控制飲食方式嘅健身法
本身逐個POST睇緊都要插隊覆一覆你
唔好意思,絕對無
飲食係十分重要,無論你想減脂定增肌
其實原理好簡單
減脂(肥)=攝取卡路里 <每日卡路里所需
增肌=攝取卡路里 >每日卡路里所需
持之以恆 一定有料到
你想像下 你慢跑一個鐘 可以減到幾多卡?當你500?
你食一個老麥都差唔多8,900 咁有咩用?
坊間好多提倡少食、斷食乜乜乜黎減
你一開始食少左野 體重一定有跌 但你根本唔可以長期咁執行落去
咪會所謂反彈囉 
根本唔會反彈既方法好簡單 睇你肯唔肯去跟咋嘛
最有效而且可以長期做既方法一定係培養運動習慣同均衡飲食
得罪講句都要 又想瘦又唔想付出 你一定不會成功

口水佬唔知醜補充少少
=攝取卡路里 >每日卡路里所需
重分為多左脂肪同肌肉增加(大舊左)

你不斷食食食又唔訓練舊肌肉
咁佢唔會大
多左既卡就轉變為脂肪係體內

但訓練,肌肉都唔一定大
要睇下食咩有冇適當營養去補充 / 供給肌肉增大
訓練程度如何

飲食要唔要控制視乎你本身既飲食已經係點
餐餐m記咪要控
已經正常均衡飲食咪唔駛
每個人都唔同呢d
有去開既沙田人士揮
手腕幾粗?
骨架細?

我6吋都可以64-65kg
慢慢增加食多d試試
sor記錯左
以前無知食奶粉食到150lbs
有肚腩

唔係 我一日本身都食開4餐
我食到嘔係一餐3到4碗飯再加2碗肉
我連肥仔奶粉都試過 但只肥肚腩
健身健心
有良好體魄 身體好 意志都會堅定啲
唔好剩食 要配合重訓加休息
肥仔(碳水)粉你飲佢叫既份量一半先
然後操
唔操梗係肚腩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞