[長文慎入] 練大隻!全部同我練大隻!

1001 回覆
4379 Like 190 Dislike
大家好,我地係易事健身 Easy Fitness。
我地係一班業餘健身愛好者,有男有女,都發過夢。
有感好多一齊發夢嘅,無論係學生定係大人,好多一睇就知冇做開運動,一係好瘦,一係偏肥。大佬呀!每次講到ENDGAME咁,但係你平時唔好好鍛鍊自己,點保護自己同埋身邊嘅人呢?

我地覺得香港健身風氣真係太差!我地想試下實行一個全民健身計劃!我地要你地一齊練。大。隻!

Q. 點解要練大隻? 女仔都要?
A. 有力先發夢搬得郁物資架嘛;
有力先carry到啲裝備架
遇到正面衝突,至少有個勢,即使唔夠揪,走佬都要跑得快啦。
所以,養成運動健身習慣非常重要!
香港冇軍訓,先天上已經蝕底啲。
女仔都會一齊發夢,就算你唔敢企最前,而69, 612係好多女仔的),後勤都需要你撐住。
我地想各位會發夢嘅易事強身健體,鍛鍊體能,增強自信,比狗咬都唔怕!

Q. 咩人適合參加呢個健身計劃?
A. 我地目標係幫新手培養健身習慣,講緊完全冇接觸過健身,而平時又極少運動嘅人。
如果你係已經接觸健身一段時間但停濟不前,或者想操fit體能入紀律部隊(考狗免問,屌你老母),我地都會盡量幫你,但係優先次序會俾新手先。

Q. 駛唔駛收錢?
A. 唔收。完全免費。你想支持我地,可以加入我地幫手,或者課金去義士基金或傳媒。

Q. 俗語都有話免費嘅野最貴,點解你地唔收錢為其他人付出?
A. 如果你真係想問呢個問題,不如去問義士,不如去問一直默默付出嘅學生。
我地相信每個人喺各自嘅崗位努力,我地想有心人知道其實佢地並不孤單。

Q. 我乜都唔識,你地準備點教我?
A. 易事健身推廣健身風氣暫定有兩種方式
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. 推廣適合新手嘅健身資訊。
我地知道健身一大堆資訊新手好難消化,所以我地會預備由淺入深同埋有趣方式將有用嘅資訊講出黎。
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. 一對一Remote Mentorship Programme
我地覺得健身冇一套必定正確嘅方法,每個人適合唔同方法同埋計劃。我地目標係一個Mentee配一個Mentor,幫你度身設計個人化嘅健身目標同計劃, 幫你由零開始慢慢學習同進步。萬事起頭難,我地覺得有個人一開始帶住你,可以走少好多冤枉路,洗少好多冤枉錢。

Q. 我係女仔,但係覺得問男mentor會怕醜。
A. 我地男仔教男仔,女仔教女仔。我地絕對唔會問你拎個人資料,除咗身高體重同職業等。你亦都絕對唔好向我地提供任何個人資料。我地希望Mentor同Mentee保持一個平等同互相尊重嘅關係。

Q. 如果我想參加你地嘅健身計劃,有乜野需要預備?
A. 刻苦,決心,毅力,意志,時間,精神同埋紀律。
你可以揀買啞鈴喺屋企練,喺街練,去康文,physical,或者clubhouse etc,點都好過你乜都唔做成碌木企喺度。

Q. 有巴絲問,熱狗以前都號召過人做類似野,你地同佢地有乜分別?
A. 我地只係一班小市民,連組織甚至團體都講唔上。我地只係想大家練大隻,保護自己同保護身邊嘅人,就係咁簡單。聽落好似微不足道,不過我地相信,每個人都係一個小齒輪,如果每粒小齒輪都可以更健康、更強壯,先可以推得郁大齒輪。

Q. 想幫手可以點?
A. 加入文宣組或者加入成為mentor。文宣組識普通製圖就可以;Mentor我地希望有健身經驗、知識同熱誠就得,唔需要好叻或者好專業,最重要係教到新手健身果陣點樣盡量避免受傷。如果你係健身老手,又想幫手一齊帶起健身風氣,歡迎留個TG傾傾。
(屌你班大隻佬淨係識嗌交,又唔出黎幫手,抵你俾人笑,係咪?想洗脫柒名就黎幫手操FIT各位巴絲)

最後,先小人後君子,希望你至少為自己定立一個目標。如果你就咁留低一句「我想減肥」或者「想練腹肌,食少啲有冇用?」我地好難幫你。
記住記住,我地只能從旁協助,你有疑問歡迎提出,我哋一定會盡所能去解答,但如果你期望我地比啲一式一樣嘅餐單你去跟,比幾個動作你去做,然後你本人唔經思考盲目咁跟,唔使點附出就冇啦啦變到好fit,sorry,你可以撳返上一頁,我哋幫唔到你。

任何嘅改變都係由你自己開始,堅持堅持再堅持,先會有結果。

我地依家啱啱開始冇耐,已經幫緊幾位巴絲設計咗Programme。原諒我地人手真係不足,暫不考慮落區健身。

如果你有決心作出改變,但又無從入手;或者你都覺得我地個概念好,想幫下手,不妨留低TG試下搵我地傾下,或者喺下面個IG DM我地,的起心肝去試下行出第一步。

https://www.instagram.com/easyfitness.easyfitness/

最後最後,天佑香港,共勉之。
唔收錢架喎?
不過都多謝你推Post
邊間呀?有冇8折
人哋講到明唔收錢 樓上兩位咩事

利伸 唔識樓主
睇下內容先屌啦
其實你唔出公司名會好啲
費事畀人係咁講
如果真係免費發心既話 g持
我地唔屬於任何公司/機構
Thx for pishing
Sorry ,見到Easy Fitness 意為係公司名
Pish
推,隨住行動一路升級
除左文鬥都要有另一手準備
Nono 完全自發 多謝支持

普遍香港人都唔做運動,出街見到啲人手腳瘦都有肥仔波,後生仔都有肚腩
Push
易事健身 = 義士健身?
人地都話唔收錢又屌人
push
自己係屋企用NTC間唔中做下HIT其實有冇用?
幫推 支持
良好體魄先可以長期鬥爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞