[長文慎入] 練大隻!全部同我練大隻!

1001 回覆
4379 Like 190 Dislike
On9 你尊重下你自己啦 邊有話你係鬼
咪講左我意見 片,開po
push
我有做gym 但盲目做 唔識做
有打下泰拳 冇控制飲食

想大力啲同敏捷
想增肥係咪一定要做運動
我都係跟呢啲
https://youtu.be/DZ6voLaG9_I
然後自己再踩單車
@youmamag
等add
經過雨傘我諗都會有返意識
我連屋企人都唔會講有咩經歷
之前我家姐既老板仲周圍同人講參加200萬遊行
心諗定義左暴動就好易翻你舊帳
有d野參加過自己知好,咩相都唔好影唔好post,唔好同人講參加過
依個係保護返我自己既方法
遊行係拎左不反對通知書
而且出事亦都唔係遊行路線內
就算個單野政府死都要係暴動都同遊行無關
想幫手一陣TRAIN, 非專業
同意 其實係完全唔知點樣入手
對唔住我睇錯 原諒我地冇睇清楚

你講嘅方法我地明

我粗略地將可以幫到新手嘅形式分類成咁

indirect: 開po, 片
好處係全世界保密
壞處係好多人未必肯俾心機睇,或者唔明就放棄
同埋大家目標唔一樣嘅時候,未必搵到適合自己嘅片

direct: in-person
好處係mentee 比較容易學
壞處係危險、同埋唔係每個人都肯唔收錢幫手

暫時易事健身目標係兩者之間搵個中間點
我地想搵有唔同相關經驗嘅mentor 負責帶唔同目標嘅mentee,等新手可以有方向,同埋有人俾佢地問
重點係,我地要求所有人cover identity,保障雙方安全

希望大家俾啲意見我地
做運動肉緊啲,好似你肉緊包熱浪咁
梗係辛苦架喇,唔辛苦就返屋企食薯片啦
練跑都好緊要我唔要再有任何人因為跑得慢而俾人拉
Download一個叫 7 minutes 嘅apps ,用full body mode每日操3轉 (免費)
全民皆兵
支持
你有無牌
本身逐個POST睇緊都要插隊覆一覆你
唔好意思,絕對無
飲食係十分重要,無論你想減脂定增肌
其實原理好簡單
減脂(肥)=攝取卡路里 <每日卡路里所需
增肌=攝取卡路里 >每日卡路里所需
持之以恆 一定有料到
你想像下 你慢跑一個鐘 可以減到幾多卡?當你500?
你食一個老麥都差唔多8,900 咁有咩用?
坊間好多提倡少食、斷食乜乜乜黎減
你一開始食少左野 體重一定有跌 但你根本唔可以長期咁執行落去
咪會所謂反彈囉 
根本唔會反彈既方法好簡單 睇你肯唔肯去跟咋嘛
最有效而且可以長期做既方法一定係培養運動習慣同均衡飲食
得罪講句都要 又想瘦又唔想付出 你一定不會成功
想學,有冇話咩條件先得
有PT牌,正職喺銀行做,雖然唔支持衝,但無論如何願意幫手免費教冇健身經驗嘅年青人
兄弟爬山各自勞力,無論如何多啲後生仔學好緞練身體對香港有利冇害
屋企有啞鈴 5月尾就開始玩到依家 手臂胸有小小野睇 6月發夢去幫手係真係唔同啲 依家諗住搵gum house操 但對機完全零認知 有無巴打知邊間會教你用
教左健身5年,有牌,有教一對一同group class
宜家讀緊S&C準備考NSCA CSCS,唔收錢想教一d玩開專項運動既易事,純粹學以致用,實際應用下,唔會出黎見,純紙上談兵,有興趣就番tg同埋講你玩咩運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞