[巫醫巫術]想講下中醫得唔得

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
返廣洲讀中醫好唔好?

定係南京讀好?

唔讀最好
人手過剩

真係咁難撈?

撈就唔好揀中醫喇,大陸dse 3322免試無限量收生,未來每年多10倍人出嚟,市場一定血流成河。

公廁收生.. 當中又有幾多個認真讀同考到牌...

呢度有考牌制度保障真係叻果d.

公廁收生,我唔介意,畢竟要考牌
有料就唔驚,有競爭先有進步 又可以確保中醫師質素

有料都要遇到你先得嘅。隔離100個廢嘅吸客,跟住病人當中醫垃圾搵物理治療,然後你乞食
病來如山倒,病去如抽絲,身體會教訓你唔好成日蹧質自己

Keep住好就好啦,太耐唔斷可以試下第二個

點解話我蹧質自己
係個世界蹧質我
好攰呀
我已經努力學習緊平靜
但都唔小心成日好激動

明白你面對好多唔如意,見到你努力做番好,又肯睇醫師照顧身體,已經比好多人叻

其實都多謝我私人巫醫開解我
成日睇見我失控發癲都冇唔理我
好似社工咁
覺位巫醫你哋都要好好愛惜病人
我哋需要你[/quote]
好想快啲畢業出嚟
返廣洲讀中醫好唔好?

定係南京讀好?

唔讀最好
人手過剩

真係咁難撈?

撈就唔好揀中醫喇,大陸dse 3322免試無限量收生,未來每年多10倍人出嚟,市場一定血流成河。

有料都要遇到你先得嘅。隔離100個廢嘅吸客,跟住病人當中醫垃圾搵物理治療,然後你乞食

其實拎到牌既就證明佢有料
當然唔排除有死讀書死背答案拎牌
病來如山倒,病去如抽絲,身體會教訓你唔好成日蹧質自己

Keep住好就好啦,太耐唔斷可以試下第二個

點解話我蹧質自己
係個世界蹧質我
好攰呀
我已經努力學習緊平靜
但都唔小心成日好激動

明白你面對好多唔如意,見到你努力做番好,又肯睇醫師照顧身體,已經比好多人叻

其實都多謝我私人巫醫開解我
成日睇見我失控發癲都冇唔理我
好似社工咁
覺位巫醫你哋都要好好愛惜病人
我哋需要你

好想快啲畢業出嚟[/quote]

加油呀

唔讀最好
人手過剩

真係咁難撈?

拎到牌就有料又洗咩競爭去進步呢
最怕大家殺紅起黎,到時進步在於拖症開貴呃錢呢
始終病人最無辜啦
返廣洲讀中醫好唔好?

定係南京讀好?

唔讀最好
人手過剩

真係咁難撈?

好難考牌?
其實近年人工升勢已經停左,供應增加下人工唔知會跌幾多
返廣洲讀中醫好唔好?

定係南京讀好?

唔讀最好
人手過剩

真係咁難撈?

本地出品
日日上大廈天台影相嗰位人兄咪本土出品囉

唔讀最好
人手過剩

真係咁難撈?

本地出品
日日上大廈天台影相嗰位人兄咪本土出品囉

醫師
如果多面油同暗瘡,有冇藥可以止面油

同埋個肚有時谷住谷住又放唔到屁,但輪早訓醒就冇事(有時大便分量唔多) 係咩原因

細個成日打飛機 而家個人好易攰 同埋易病左 有漏尿情況 請問應該點樣保養番好個身體 同埋無漏尿情況

戒丁 用藥要固精宿尿 上網搵d固腎功做
戒丁可用佛門心法 有興趣可以講下

上網搵到個藥方 桑螵蛸50克 遠志50克 石菖蒲50克 龍骨50克 人參50克 茯神50克 當歸50克 龜板50克 可以嗎?

你有錢買人參 乜都可以 但我地要斷症 一般固精宿尿都用益智仁 補骨脂

可唔可以寫條藥方比我去汁
有個勁既師父點一點你 你條路都去行好多

點搵

點搵

我覺得難,除非本身已經比較西利,可以再去拜名中醫為師

點搵

父幹
細個成日打飛機 而家個人好易攰 同埋易病左 有漏尿情況 請問應該點樣保養番好個身體 同埋無漏尿情況

戒丁 用藥要固精宿尿 上網搵d固腎功做
戒丁可用佛門心法 有興趣可以講下

上網搵到個藥方 桑螵蛸50克 遠志50克 石菖蒲50克 龍骨50克 人參50克 茯神50克 當歸50克 龜板50克 可以嗎?

你有錢買人參 乜都可以 但我地要斷症 一般固精宿尿都用益智仁 補骨脂

可唔可以寫條藥方比我去汁

呢啲藥睇巫醫再決定開唔開比較好
大汗撚點救好 想切開自己
睇得出巴打好有心
他朝有日自己開醫館
上黎講聲
始終好巫醫難求
深信巫術做到好多西醫既不可能
巴打加油

我都深信巫術可以濟世,希望他日考到牌再同大家報佳音
醫師
如果多面油同暗瘡,有冇藥可以止面油

同埋個肚有時谷住谷住又放唔到屁,但輪早訓醒就冇事(有時大便分量唔多) 係咩原因

大便粒粒或者硬?多面油一般責於濕熱,可能食太多肥膩野。
無藥可以止面油,面油係標,要搵到背後嘅原因治療方好。

點搵

父幹

無咁點
大汗撚點救好 想切開自己

大汗雖然唔係咩大病,但日久傷身,亦影響生活。汗多成因實在千奇百趣,有風寒暑熱濕有虛有實,建議你搵專人幫你。
中醫點樣睇盲腸炎,胃潰瘍穿孔等情況?會點樣醫?

一日未穿,中醫都可以控制病情,特別中醫自漢代已經有治療盲腸炎嘅有效方劑。

穿左要做手術,無得食藥去醫。
其實中國以前得中醫,手術都係中醫做。隋唐時期已經記載腸吻合術、血管結紮術等等,元代有詳細嘅麻醉方劑書本,直至清代亦記載左腹腔引流技術。

一日未穿,中醫都可以控制病情,特別中醫自漢代已經有治療盲腸炎嘅有效方劑。

穿左要做手術,無得食藥去醫。
其實中國以前得中醫,手術都係中醫做。隋唐時期已經記載腸吻合術、血管結紮術等等,元代有詳細嘅麻醉方劑書本,直至清代亦記載左腹腔引流技術。

可以參考中醫既腸痈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞