[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有冇人知WEWA CARD 刷唔刷到PAYME

試過 入都入唔到
Apple pay都係
基本上夠數迎新之後 如果無左個個夠400蚊就抽一次獎既活動 就唔會再碌
dbs black 交電話費係咪一定要 autopay 先有分
dbs black 交電話費係咪一定要 autopay 先有分

我去屈臣氏交都有 好似係
早排搞張左DBS cv想問下點找卡數
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

跟住可能就會問繳費靈點用

終端機囉

然後問邊度有終端機點開戶口

Google啦申請得咭都18歲成年人

係啵屌 唔記得有pps依樣野
慣左同一間銀行轉帳
早排搞張左DBS cv想問下點找卡數
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

終端機囉

便利店囉

記住係OK便利店
一陣人地去咗7仔話冇呀

OK 都唔係間間有 最好睇定PPS 官網

屌申請Dbs無考慮到dbs無食錢機既問題
支付寶又無
係咪實要用繳費靈

終端機囉

便利店囉

記住係OK便利店
一陣人地去咗7仔話冇呀

支付寶又無
係咪實要用繳費靈

一按速付?
BEA flyer world 已批, 前後5日

NOW手持加埋張flyer world有4張卡

hsbc 白金: 玩活動/賞家居的簽帳
SC AM: 食飯/網上
BEA flyer world: 平時其他簽帳, 交電話費, 八達通等
AE CX: 入lounge 用
SCB AM想食盡迎新
簽三萬幾簽唔到咁多

諗住預交一年電話費, 食得幾多得幾多
但使唔使親身去門巿交?
定ebanking都受呢?

交電話費唔計

係咩?
以為起碼去門巿交會計
邊個話dbs無食錢機
SCB AM想食盡迎新
簽三萬幾簽唔到咁多

但使唔使親身去門巿交?

去簽coupon/gift card

有咩選擇唔使蝕咁多?
SCB AM想食盡迎新
簽三萬幾簽唔到咁多

但使唔使親身去門巿交?

去簽coupon/gift card

有咩選擇唔使蝕咁多?

唔想蝕咪自己用
Coupon大約兌返0.945

7仔收唔收卡
或者係7仔用apple pay交唔交到電話費?

終端機囉

便利店囉

記住係OK便利店
一陣人地去咗7仔話冇呀

支付寶又無
係咪實要用繳費靈

都話中銀atm / ebanking 都得

佢有銀通
Sc am而家係太古城做緊,係利物浦個站個位。
payme計唔計建行迎新?

7仔收唔收卡

7 仔任何繳費只收現金

7仔收唔收卡

3可以去屈臣氏交
話說DBS payme己經無分了

really?

really?

暫時1/3嘅$5000蚊有分
2/3就未知
我見小斯個Page啲人留言話DBS會扣返Payme啲分

叫左你地唔好咁高調
玩串哂
里數....係用來換冷門地方, 同長途機的, 例如日本當然要換北海道, 東南亞就拎來換斯里蘭卡, 印度, 尼泊爾等...呢D地方少機/少直航, D直航機/機票貴呀...

重有商務客位。

再更新,係有分,但唔計迎新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞