[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
問多次
點睇東亞個張 大學卡I-TITANIUM 見佢依加迎新簽夠6000 有個GIP送下 想開張黎買演唱會飛

唔睇
已cut,無興趣
你要gip去搵citi 街霸已經有

咁東亞vs定 flyer world好

趕住開黎搶演唱會飛
頭先睇返DBS CV八達通個迎新先知原來唔係Total $50 Compass Dollars
係每個月$50
6個月總共$300
咁又有3000里

我都係揀左呢個
但我覺得300現金回贈 同3000里
我㨂左用果300分直接offset 自動增值條數
感覺上抵d

揀咗戲飛 蝕咗
頭先睇返DBS CV八達通個迎新先知原來唔係Total $50 Compass Dollars
係每個月$50
6個月總共$300
咁又有3000里

我都係揀左呢個
但我覺得300現金回贈 同3000里
我㨂左用果300分直接offset 自動增值條數
感覺上抵d

揀咗戲飛 蝕咗

我揀左600分果個 唔知用payme計唔計呢
轉左大新1%
直接 唔使煩

咩都唔使諗

用家表示如果有 apple pay 就好

呢個真係要呀
不過依家得android pay
有paywave果類重好
啱啱出左SC Asia miles
原來食飯簽帳係冇$0.5一里
我成時洗費最多係食飯⋯呢兩個月又冇咩特別野要買

食飯冇架咩
我問個小斯佢話有嘅

睇晒d條款都無話迎新唔計食飯

合資格簽賬為新批核之渣打亞洲萬里通萬事達卡獲發出後首2個月內所作之零售購物簽賬(包括本地及海外)、網上消費或已誌賬之分期付款金額。
https://www.sc.com/hk/zh/credit-cards/asiamiles/#promotions

零售購物喎?即係唔計食肆?
Anyway係我朋友話我知既⋯佢之前打過去問
巴打們點睇呢張?
http://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/flyformiles/rewards.html?icid=HKCCUPDZHFYRECAAN

啱啱喺FACEBOOK見到
好似唔錯, 啱啱出黎做嘢 15K一個月, 主要想儲下里數
而家手上有BEA 大學嗰張同恆生mpower
想問埋如果申請呢張cut唔cut Mpower好
巴打們點睇呢張?
http://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/flyformiles/rewards.html?icid=HKCCUPDZHFYRECAAN

citibank cut卡係咪一定要去分行搞??
剪卡寄返去得唔得?
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600113359&fb_ref=Default

如果巴絲想申請DBS BLACK CARD
可以用上面條推薦LINK申請
新客的話,我同你會各得$60DBS DOLLAR
巴打們點睇呢張?

你日常消費主要食飯,超市定網購?

超市/網購
食飯好少碌咭, 反而會幫屋企人落百佳買下嘢
超市/網購

申請𣿬豐白金卡:5X自主放賞家居,超市用
申請中銀 iCard:10X網購積分
150k 年薪
不過換里數要手續費

唔該巴打
超市/網購

150k 年薪
不過換里數要手續費

唔該巴打

icard 好似得 $1111 有得 10 倍?

呢兩次payme有咩分別 點解會唔同

呢兩次payme有咩分別 點解會唔同

我都係咁
2次payme增值嘅category係唔同
超市/網購

150k 年薪
不過換里數要手續費

唔該巴打

恆生卡你申請白金enjoy,取消依家果張。
BEA 留反,有時有優惠可以用。

我都唔捨得cut bea
一黎係大學咭二黎BEA買hkexpress/演唱會好有用
啱啱試咗網上申請匯豐白金
如果成功係咪仲要申請埋恆生白金?
啱啱去申請左flyerworld 想問係唔係用佢經ebanking 繳乜費都5蚊一哩(學/保費除外我知)

同埋 一年係咪真係要簽夠90000先免到年費?
主要用黎搶演唱會飛同繳費 應該無九萬一年
啱啱去申請左flyerworld 想問係唔係用佢經ebanking 繳乜費都5蚊一哩(學/保費除外我知)

同埋 一年係咪真係要簽夠90000先免到年費?
主要用黎搶演唱會飛同繳費 應該無九萬一年

最簡單去開戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞