[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
Scb 邊張好?唔要am

Executive platinum

priority

priority

好似要1m 係account先可以priority?
Priority 有咩好過executive?
救命呀我12月同1月都有用信用卡買野,但張單而家都未寄黎。好驚

E banking?

東亞大專生信用卡,我驚佢係有比單我但我收唔到啲息一路疊上去

拿拿林打去求去免你d息試下
九成係電子結單
唔係寄紙本比你 你自己唔知

講起我就扯火
開頭都每個月有email
衣家連email 都冇尻埋
博我唔知要找數佢可以罸我錢

屌,好似冇寄過email黎聽日去銀行問下先

屌你係咪唔識自己開e banking check?

個程序係咪就咁開完個ac再打返信用卡就check到?
DBS 已收,順手用埋payme

但張渣打 只係收到張銀聯雙幣 SCAM又decline, 個sales又話幫我搞
姐係又要打去問,仲要問佢如果出左SCAM 咁樣影唔影響我個SCAM迎身

想問係咪dbs所有卡都用到payme計埋迎新?
你地估簽爆幾次會唔會話有得upgrade
Citi Prestige 抵唔抵屌?
年費 唔知有無得waive
Citi Prestige 抵唔抵屌?
年費 唔知有無得waive

抵屌係抵屌
配埋張PREMIER+VS
短途AVIOS又得
長途AM又得
想訓大床睇玻妹換KRISFLYER又得

另外台妹又得中東都得
仲有酒店好似4送1
PP
另外身分象徵

BTW年費係一定要比
你地估簽爆幾次會唔會話有得upgrade

之前有人講過成日碌爆會扣TA好似係

priority

好似要1m 係account先可以priority?
Priority 有咩好過executive?

Visa Infinite
Priority Pass

入息同門檻已經差好遠啦
一張有pp vi 又包保險旅行用已經夠晒
搭多張vs 本地用 掂晒
BTW hsbc visa signature 我打左去問,佢話600k 唔一定要放hsbc
Hsbc有冇得睇獎賞錢紀錄?
Thanks
前日申請咗compass visa 即時upload晒所有文件 但到而家咩動靜都冇 大家申請嗰陣係咪咁?
前日申請咗compass visa 即時upload晒所有文件 但到而家咩動靜都冇 大家申請嗰陣係咪咁?

我up晒啲嘢之後等一個工作天就批左
你可以上網/打電話check批核情況

我申請2張都無收過sms / email話我知批左

原來唔會send SMS 同 email 架
Btw 無知一問 你張申分證副本有冇再簽名 定申請嗰陣簽咗就得 thanks
BTW hsbc visa signature 我打左去問,佢話600k 唔一定要放hsbc

咁放係我個戶口?

Btw 無知一問 你張申分證副本有冇再簽名 定申請嗰陣簽咗就得 thanks

我係跟足佢要求

我由申請第一張credit card開始就留定個200% ID copy + 簽名softcopy 所以每次申請用同一份

我係跟足佢要求

我由申請第一張credit card開始就留定個200% ID copy + 簽名softcopy 所以每次申請用同一份

我都係

咁放係我個戶口?

咁可以放邊

咁放係我個戶口?

咁可以放邊

放第2個人到
叫佢出附屬卡

我係跟足佢要求

我都係

搞左第一次就留底
方便之後再搞
HSBC寄信嚟叫我升VS,但係我salary完全唔夠
係咪會fail?

叫得你升就升啦

叫得你升實有原因,例如:玩你一鑊

叫完你升 你ok 之後唔批

用夠十年HSBC credit card就會問你升
(唔知係咪一定要有白金響手,定係可以classic直升)

咁放係我個戶口?

咁可以放邊

放喺我道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞