[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
唔知呢個組合夠唔夠著數?

DBS Black master: 日常/網上所有超過$250嘅簽帳

DBS CV: 淘寶(3%回贈), free app day, 百佳屈臣氏

大新one+: 八達通自動增值, 日常/網上少過$250使費, 每個月payme

仲有張普通中銀Visa放雪櫃, 免年費費事cut

black 好似計月結單總數除 250 ?

啱啱申請都唔太明 以為係簽帳滿$250先有DBS$1

每筆簽帳都有,今次簽5蚊,係唔會有1DBS$,但第二次簽反1蚊就會有1DBS$

講錯係簽124蚊都唔會有1個Dbs$但之後簽1蚊就會有反1個Dbs $

總之就係累積,唔洗下下計住250

唔該兩位
唔知呢個組合夠唔夠著數?

DBS Black master: 日常/網上所有超過$250嘅簽帳

DBS CV: 淘寶(3%回贈), free app day, 百佳屈臣氏

大新one+: 八達通自動增值, 日常/網上少過$250使費, 每個月payme

仲有張普通中銀Visa放雪櫃, 免年費費事cut

black 好似計月結單總數除 250 ?

啱啱申請都唔太明 以為係簽帳滿$250先有DBS$1

每筆簽帳都有,今次簽5蚊,係唔會有1DBS$,但第二次簽反1蚊就會有1DBS$

講錯係簽124蚊都唔會有1個Dbs$但之後簽1蚊就會有反1個Dbs $

唔該兩位

Btw 係咪指今次簽$224無DBS$1, 但之後簽返$1就有DBS $1

唔該兩位 [/quote]

Btw 係咪指今次簽$249無DBS$1, 但之後簽返$1就有DBS $1[/quote]

唔該兩位

Btw 係咪指今次簽$249無DBS$1, 但之後簽返$1就有DBS $1[/quote][/quote]

總之佢係用你月結單條數黎除250
當然要係合資格簽帳,如本地零售
想問AE blue cash (1%cash rebate) 係咪同大新one+ 一樣百達通增值有1%回贈?

唔該兩位

Btw 係咪指今次簽$249無DBS$1, 但之後簽返$1就有DBS $1
[/quote]

當然要係合資格簽帳,如本地零售[/quote]

唔該哂 不過有時都唔知要DBS$好定大新1%cash rebate 好

唔該兩位

Btw 係咪指今次簽$249無DBS$1, 但之後簽返$1就有DBS $1

當然要係合資格簽帳,如本地零售[/quote]

唔該哂 不過有時都唔知要DBS$好定大新1%cash rebate 好[/quote]

DBS BLACK 用回贈唔換里數都係1%
HSBC vs係咪好過citi 個張? 依家手頭上有black, sc am, citi pm

vs 已經屌打 海外差啲姐
用張pm 搭夠ok 架啦

唔該兩位

當然要係合資格簽帳,如本地零售

唔該哂 不過有時都唔知要DBS$好定大新1%cash rebate 好[/quote]

DBS BLACK 用回贈唔換里數都係1%[/quote]

我見網上話Black回贈唔使登記 直接扣落下張月結單?
定係其實回贈都要喺Omni換?
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/black-hot-redeem.page

機票越來越平
Asiamile 好似越來越唔值錢

琴日用8 折換哂d DBS DOLLARS
早排搞張左DBS cv想問下點找卡數
得中銀同恆生儲蓄户口
新手
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

跟住可能就會問繳費靈點用
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

終端機囉
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

終端機囉

然後問邊度有終端機點開戶口

Google啦申請得咭都18歲成年人
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

下次加係頭一個post
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

終端機囉

便利店囉
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

終端機囉

便利店囉

記住係OK便利店
一陣人地去咗7仔話冇呀
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

繳費靈囉

終端機囉

便利店囉

記住係OK便利店
一陣人地去咗7仔話冇呀

OK 都唔係間間有 最好睇定PPS 官網
得中銀同恆生儲蓄户口
新手

pps 或者你用中銀交
有冇人知WEWA CARD 刷唔刷到PAYME
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞