[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
第一次申請信用卡 爬左小小文

想申請Dbs black card ,但我年薪得150K咁上下, 見到有巴打話申請dbs compass visa 再申請會易d, 咁我呢個情況係咪都可以咁做呢

學生先係apply cv再share limit申講black,有入息可以直接申請,我暑假pt銀行Show 11k都申請到

爸打到時申請DBS Black Card用下面呢條refer link,新客嘅你同我都可以多60dbs$(可以換1250里),有著數齊齊拎

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600111193&fb_ref=Default

你地係咪個個都儲am里數
dbs 唔係有個igo換機票酒店果個咩[/quote]

DBS dollar可以係igo換 亦都可以換am
DBS Black Card 舊客上網買阿聯酋同埋國泰機票(2個都係港紙結算)食唔食到迎新額外獎賞?

自己留意DCC
CX官網買應該冇事
EK我唔知 但都冇咩可能香港註冊

DCC喺邊度check?
買EK嗰時係用港紙畀,Omni都顯示係HKD
有30幾DBS$ 應該係交易衍生嘅DBS$而唔係迎新啊可?
DBS Black Card 舊客上網買阿聯酋同埋國泰機票(2個都係港紙結算)食唔食到迎新額外獎賞?

自己留意DCC
CX官網買應該冇事

你上網上銀行睇下註冊地係邊
未買過EK真係唔知 學下野先

自己留意DCC
CX官網買應該冇事

你上網上銀行睇下註冊地係邊
未買過EK真係唔知 學下野先

唔識你先
想問下AE 簽expedia 果d 計唔計miles
第一次申請信用卡 爬左小小文

想申請Dbs black card ,但我年薪得150K咁上下, 見到有巴打話申請dbs compass visa 再申請會易d, 咁我呢個情況係咪都可以咁做呢

學生先係apply cv再share limit申講black,有入息可以直接申請,我暑假pt銀行Show 11k都申請到

爸打到時申請DBS Black Card用下面呢條refer link,新客嘅你同我都可以多60dbs$(可以換1250里),有著數齊齊拎

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600111193&fb_ref=Default
[/quote]

巴打用左你條link黎申請左
想問下過左迎新個一千之後 用payme係咪可以6蚊有一里?
同埋迎新既話係expedia訂酒店算唔算
窮學生有
enjoy (傍身)
cx ae elite (簽得就簽 儲里數 9月收皮 而家先得 18k am )
dbs black (未收到, 準備拎黎簽晒一般消費, 其實係咪直情可以唔洗再用張 ae )
compass visa (要 black 就要整, 係咪拎黎碌百佳?)
one+ (自動增值, 而家簽唔到就主要簽佢)
scb titanium (好垃圾, 好耐無用過, 準備換埋 D 分就 cut 卡)
bea 學校卡 (得個擺字)

係咪有 D 太多?
呢兩日睇睇下想整埋張 eye 卡添

學生點申請cx ae elite?唔係要300k年薪?

學生可以直接申請 係咪有興趣?我可以 refer 你 一齊賺 miles 有興趣留個 telegram

計,巴打有興趣申請?
有冇人唔夠入息但都出到hsbc vs
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600113359&fb_ref=Default

如果巴絲想申請DBS BLACK CARD
可以用上面條推薦LINK申請
新客的話,我同你會各得$60DBS DOLLAR

唔夠入息但有600k 資產都合要求

寫係寫 300k,但 ...

有學生證唔洗

寫係寫 300k,但 ...

有學生證唔洗

好奇怪學生證係出到AE 都幾多卡

當然站在AE 立場冇乜壞

你肯俾年費佢咪俾你用

成2k 年費張AE plat 有fd 用緊真係食美心先用

計,巴打有興趣申請?

係,但我本身都有個cx elite code friend邀請個promotion 仲用唔用到?

如果我可以出附屬卡 咁出唔出好
但簽親都要問我簽左咩 好煩

計,巴打有興趣申請?

係,但我本身都有個cx elite code friend邀請個promotion 仲用唔用到?

咩 code? 因為我收唔到有相關 promotion 通知

計,巴打有興趣申請?

咩 code? 因為我收唔到有相關 promotion 通知

呢個頭三個月 $2 = 1里

入息同資產都差少少先夠一半

計,巴打有興趣申請?

呢個頭三個月 $2 = 1里

我諗係分開 仲諗住可以有 d refer 人里數添
有無巴打知道學生可以點申請citi rewards果張?
無糧單返親D工都係過數出現金補習
有無巴打知道學生可以點申請citi rewards果張?
無糧單返親D工都係過數出現金補習

比學生證就得,會比 master 個張你(好似係)
其實出visa, ae同master有咩大分別
dbs black用hotels.com book酒店無分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞