[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
用迎新申請dbs compass vs再轉 black card 既巴打 其實重有冇用張vs?

ON9仔以為VS係visa

係係係 咁重用唔用?

Compass都幾多優惠
每個月食住8蚊free apps
上年網購加任碌4000都有200回

仲有compass 如果揀八達通迎新就回50 keep 住
用迎新申請dbs compass vs再轉 black card 既巴打 其實重有冇用張vs?

哦 明喇
睇到我R晒頭

VS 唔係 = Visa Signature?

VP = Visa Platinum , VI = Visa Infinite

WM = World Master

哦 明喇
睇到我R晒頭

VP = Visa Platinum , VI = Visa Infinite

佢以為 vi/sa
=VS
再問多次

小弟來緊7月會去歐州一個月到 應該會碌最少1萬蚊(應該會超過1萬蚊,好大機會會幫同行女友/友人碌) 申請邊張卡係海外碌著數大D(存AVIOS/現金回贈)?
開卡要求暫且唔理住 想睇下邊張卡多優惠再諗計去開

有VS但放左係食飯
payme食唔食到建行迎新?
碌3000蚊送600蚊現金回贈
再問多次

小弟來緊7月會去歐州一個月到 應該會碌最少1萬蚊(應該會超過1萬蚊,好大機會會幫同行女友/友人碌) 申請邊張卡係海外碌著數大D(存AVIOS/現金回贈)?
開卡要求暫且唔理住 想睇下邊張卡多優惠再諗計去開

有VS但放左係食飯

Citi 飛機

哦 明喇
睇到我R晒頭

thx
dbs 申請一按即付 仼何銀行都唔洗手續費?

諗緊申唔申請 大新BA
但我已經儲緊AM
同埋CCB flyAway

好多人都2邊草 avoids 有入就養住佢

Am 留黎換長

金鵬果張我覺得主要功用留黎半價miles換機票 (前題係你有miles 因為簽佢基本唔多抵 廚叉j好多都平)

我自己都係打算儲am avios

Flyaway 我都有 人,但本身一個月點都飛1 2轉 廚叉 ,變相迎身後已經唔儲簽
dbs 申請一按即付 仼何銀行都唔洗手續費?

有邊間咁無良
Lm
好想儲埋 Avios 可惜自己無咩野要碌
手持 18xxx AM 諗住夠 30000 去日本
話時話下次學生可以加番AE Blue Cash 同 I.T. Cashback

兩張用學生身分都apply 到

CX AE elite also ok
如果兩張黎比,匯豐銀行白金卡定係CITI REWARD係儲里數方面比較好,因為係比較網入面兩張差唔多功用,我年薪又係150K上下,睇起兩張都係唔錯既選擇,本身有恆生(出糧戶口)﹑渣打同中銀戶口,係兩張卡中邊一張比較好?定係有更好既推薦
如果兩張黎比,匯豐銀行白金卡定係CITI REWARD係儲里數方面比較好,因為係比較網入面兩張差唔多功用,我年薪又係150K上下,睇起兩張都係唔錯既選擇,本身有恆生(出糧戶口)﹑渣打同中銀戶口,係兩張卡中邊一張比較好?定係有更好既推薦

點解會揀依兩張
Try scb am and boc icard

點解會揀依兩張

年薪OK?我係見SC個張我年薪唔夠先諗上面個兩張

點解會揀依兩張

年薪唔夠就dbs black

手鬆

點解會揀依兩張

大新ba + rewards囉

點解會揀依兩張

年薪唔夠就dbs black

手鬆

我出埋今個月糧單就試試

點解會揀依兩張

大新ba + rewards囉

reward + ba +1

萬5蚊迎新 加 電話 上網 超市買野 食Citi

其他全部簽ba
諗緊申唔申請 大新BA
但我已經儲緊AM
同埋CCB flyAway

好多人都2邊草 avoids 有入就養住佢

Am 留黎換長

金鵬果張我覺得主要功用留黎半價miles換機票 (前題係你有miles 因為簽佢基本唔多抵 廚叉j好多都平)

我自己都係打算儲am avios

Flyaway 我都有 人,但本身一個月點都飛1 2轉 廚叉 ,變相迎身後已經唔儲簽

Fly Away 我都係有promotion 先用
我主力渣打AM $4/Mile ,因為我上網買野多
其他卡我又有BEA FLYER 同CCB EYE
BA 變左好似冇咁特別有用,雖然我都係短途多
話時話下次學生可以加番AE Blue Cash 同 I.T. Cashback

無可能呀

無可能呀

印象中用學生可以apply 到 blue cash / i.t. cashback 因為學校有promo 做過

另外CX AE 綠卡都得
新post留名

無可能呀

印象中用學生可以apply 到 blue cash / i.t. cashback 因為學校有promo 做過

另外CX AE 綠卡都得

我係大學生,真係用學生身份 apply 咗 cx elite
不過唔肯定係咪要經 referral 先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞