[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
DBS 全部咭 payme 唔計迎新,只計普通分
樓上巴打不如直接講下cv同black world master應該點玩先抵啦

其實依家星展Cut優惠Cut到我都唔夠膽叫人開,除非係學生,以前CV講緊迎新係2100Compass $,依家得700,重要分幾個月局你簽,以前係指上年八月,依家新客要開直接開Black算。

佢想行呢條線咪等佢睇下點死。
CV通常9月會有D好抵既簽幾多回幾多,其他時間去百佳都唔簽佢。

原來都有啲用
我都係申請張CV嚟開black 之後都唔知張CV有乜用 宜家得個放字

payme食佢迎新600compass$
FAT FAT啦

睇清楚條款,係分三個月簽4000,每個月先回200重要登記Omni戶口,其實黑卡可能重好過白,如果你並非每月簽到四千的話,就Black。

其實,大新BA最近有優惠,呢張先正。
有無學生成功申請citi 八達通信用卡
同埋我想問我見佢有街站有禮品,我可唔可以去申請完拎贈品,如果最後張卡唔批,我洗唔洗還翻比佢?
DBS 全部咭 payme 唔計迎新,只計普通分

淨係普通分都Fatfat啦
用哂10000有3千幾里
平均每月簽3千
每2-3個月食次飯 3,4萬
出張DBS black 定渣打好?
平均每月簽3千
每2-3個月食次飯 3,4萬
出張DBS black 定渣打好?

Why not both
唔鍾意申請咁多張卡
唔鍾意申請咁多張卡

咁一定係渣打
食飯
申請完black之後張cv會點用?
唔鍾意申請咁多張卡

咁一定係渣打
食飯

Thx
打算去cut東亞螢光卡
之前係咪有巴打話要問佢拎啲咩表黎填?

Btw上面條推銷友好煩
無限入lounge信用卡! AE CX 卡迎新簽$5,000有9,000里 [唔簽都送 3000里數]

三個月內簽本地簽賬$5,000,就有9,000里!

其實最抵玩係, 唔簽都有3000里送....

第二年費有冇得waive ?

申請連結: http://amex.com.hk/refer/chanchRHe3

我會建議第一年後就打去CUT左去, 之後隔一年冷河再申請, 到時又即送3000里, 又另外再可以簽多5000送6000里....

你靠平時簽帳, 好難賺里數, 賺里數真係靠迎新比較快, 由其我地大家都係唔係大使的人的話,,,

其實咁既陳師兄,我知AE最近個推薦獎勵幾吸引,但都唔洗煩到一個點嫁,又唔係識好多野,係咁推AE。
打算去cut東亞螢光卡

Btw上面條推銷友好煩

刪除信貸紀錄表格,有啲小職員唔知有呢份表,
叫高級職員就會有,刪左就唔會留TU底

如果還款記錄良好,cut卡都要刪?點解?
打算去cut東亞螢光卡

Btw上面條推銷友好煩

刪除信貸紀錄表格,有啲小職員唔知有呢份表,
叫高級職員就會有,刪左就唔會留TU底

如果還款記錄良好,cut卡都要刪?點解?

我都想知多啲係咩玩法嚟
新一個月,又有得PlayMe啦
之前直接申請 dbs black
但以為唔會批 再申請番 cv
岩岩見兩張都批核成功
係咪等收卡就得

Push 1 push
岩岩見兩張都批核成功
係咪等收卡就得

Push 1 push

check完批左就等收卡啦
岩岩見兩張都批核成功
係咪等收卡就得

Push 1 push

岩岩見兩張都批核成功
係咪等收卡就得

Push 1 push

唔洗緊張,每日望住郵差派信,
佢一塞入信箱,你就開信箱拎黎睇下係咪自己封信,
摸下有無硬卡係有面,摸到有就即刻拆,
望下張卡有幾多限額,如果低就打卡背個電話,
再駁去客服,同佢講你要 cut card 即可

Thanks 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞