[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
窮學生有
enjoy (傍身)
cx ae elite (簽得就簽 儲里數 9月收皮 而家先得 18k am )
dbs black (未收到, 準備拎黎簽晒一般消費, 其實係咪直情可以唔洗再用張 ae )
compass visa (要 black 就要整, 係咪拎黎碌百佳?)
one+ (自動增值, 而家簽唔到就主要簽佢)
scb titanium (好垃圾, 好耐無用過, 準備換埋 D 分就 cut 卡)
bea 學校卡 (得個擺字)

係咪有 D 太多?
呢兩日睇睇下想整埋張 eye 卡添

想問呢位巴打你申請咁多張有幾多credit?
同埋咪要交好多年費?
我都係窮學生
要上網搜購想要多D credit
So far 依家我得2張卡 enjoy visa同學校bea
怕再申請已經無Credit可用會唔批
加上都有擔心年費好甘
好似dbs果張我想申請 但唔係話除左第一年除外要比千幾蚊咩?

每張都係比學生證申請,每張都係 10000(dbs 就兩張 share 一萬)
暫時全部都係免首年年費,之後要收再打上去 waive,ae 就應該 cut 架啦
有興趣可以比 refer link 你

之前有試過申請中銀good day, 又貪佢永久免年費
有中銀account, 有幾萬銀響入面, 唔批
搞到無乜心機搞
依家都係申左dbs cv先,睇下批唔批先

ae d 年費應該好難waive?
其實係咪每張卡都有話簽幾多先可以waive到?

另外想請教,其實學生有冇可能可以加大信用額
例如以大量簽帳但次次提早/準時還款為由

一係你用糧單做證明
一係你就簽之前入定錢落去

次次提早/準時還款難啲可以做加credit嘅原因囉
另外 AE寫明有得waive嗰啲先有 不過每張要求唔同 你自己上網睇
無得waive嗰啲你話cut卡都唔會waive俾你
窮學生有
enjoy (傍身)
cx ae elite (簽得就簽 儲里數 9月收皮 而家先得 18k am )
dbs black (未收到, 準備拎黎簽晒一般消費, 其實係咪直情可以唔洗再用張 ae )
compass visa (要 black 就要整, 係咪拎黎碌百佳?)
one+ (自動增值, 而家簽唔到就主要簽佢)
scb titanium (好垃圾, 好耐無用過, 準備換埋 D 分就 cut 卡)
bea 學校卡 (得個擺字)

係咪有 D 太多?
呢兩日睇睇下想整埋張 eye 卡添

想問呢位巴打你申請咁多張有幾多credit?
同埋咪要交好多年費?
我都係窮學生
要上網搜購想要多D credit
So far 依家我得2張卡 enjoy visa同學校bea
怕再申請已經無Credit可用會唔批
加上都有擔心年費好甘
好似dbs果張我想申請 但唔係話除左第一年除外要比千幾蚊咩?

每張都係比學生證申請,每張都係 10000(dbs 就兩張 share 一萬)
暫時全部都係免首年年費,之後要收再打上去 waive,ae 就應該 cut 架啦
有興趣可以比 refer link 你

之前有試過申請中銀good day, 又貪佢永久免年費
有中銀account, 有幾萬銀響入面, 唔批
搞到無乜心機搞
依家都係申左dbs cv先,睇下批唔批先

ae d 年費應該好難waive?
其實係咪每張卡都有話簽幾多先可以waive到?

另外想請教,其實學生有冇可能可以加大信用額
例如以大量簽帳但次次提早/準時還款為由

你有錢放係銀行就會加你信用額啦
學生 之前出完張卡覺得額太大 試過叫佢同我降到5000(張卡唔用) 比銀行拒絕
而家申請東亞信用卡趕唔趕得切,想3月6訂演唱會乆
個 friend (學生) (真係唔係我) 用 cx ae elite,臨時有大單要簽
打上去 hotline 問可唔可以臨時加到 21k (本身 10k)
然後直接 permanent 30k
另外 AE寫明有得waive嗰啲先有 不過每張要求唔同 你自己上網睇
無得waive嗰啲你話cut卡都唔會waive俾你

舊年 9 月出張 CX AE 碌 iphone
唔知頂唔頂到今年出機食多次里數
個 friend (學生) (真係唔係我) 用 cx ae elite,臨時有大單要簽
打上去 hotline 問可唔可以臨時加到 21k (本身 10k)

我張cx ae elite糧單都無俾 就批左31k
想問下大家之前申請渣打asiamiles批核時間等左幾耐?Thanks!

17日了,仲批核中.....
請問邊到有渣打am roadshow?

上星期六係機場7樓大家樂出面有
想問DBS CV又有Black AE同Master又有,年費要點搞

逐張打去waive 或者可以同佢講

waive 唔到先主力留master

打去跟錄音撳卡no.就ok?

係呀。。錄音黎。。即時知得唔得

學生? 學生會直接批咁高架咩
想問下大家之前申請渣打asiamiles批核時間等左幾耐?Thanks!

我2月6夜晚申請,交齊文件,
2月11日就收到SMS話批左
airbnb 係咪一定唔係計香港註冊? 月頭碌完見 ae 個度寫 san francisco 但係上網好似見過其他地方

學生? 學生會直接批咁高架咩

我識人申請嘅 但我填自己有返工 本身想拎高過10k credit 但無諗過咁多

我2月6夜晚申請,交齊文件,
2月11日就收到SMS話批左

我係去分行開AC 個職員叫我順便申請嘅

咁耐

咁耐

天日打去CS屌下佢先
申請果陣唔記得叫佢同我mark urgent
想整合下資料,睇落sc am係網上申請比較快同易批,有冇巴打有同感?
點睇東亞個張 大學卡I-TITANIUM 見佢依加迎新簽夠6000 有個GIP送下 想開張黎買演唱會飛
想問Manhattan ID card無paywave個logo,是未唔可以加apple pay?

上過網睇,佢話Manhattan Card可以,但喺唔知等唔等於Manhattan ID card
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞